2012. május 23., szerda

(#1) Apika

Apika
(PH! addikt)

És csak simán biztonságtechnikai tanfolyamnak nevezném. Kicsit zavaró ez az etikus hacker kifejezés... De lehet, hogy csak nekem szúrt szemet. Bár látom, hogy csak lefordították angolról, és alkalmazzák...

[ Szerkesztve ]

(#2) NLZ

NLZ
(kvázi-tag)

Jó, de így jobban hangzik. :)

(#3) anulu válasza Apika (#1) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

nem. én is a falnak megyek tőle.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#4) atike válasza Apika (#1) üzenetére

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, nem vagy egyedül ebben a kérdésben... :) Etikus hacker. Háááát...

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#5) rt06 válasza Apika (#1) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem ugyanaz a biztonsagtechnikai szagerto, meg az etikus hacker
mint a hirbol is kiderul, ez utobbi poszt egy minositessel (CEH - certified etichal hacker) szerezheto meg

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#6) anulu válasza rt06 (#5) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

az addig ok, de akik nem tegnap keltek ki a tojásból, azok tudják, hogy honnan jöttek a "hacker", "hacking" és mit jelentenek. így, hogy az "etikus" jelzőt elépakolták, csak egy komplett, emészthető bullshit lett az egész, az eredeti jelentés totális kifordításával.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#7) rt06 válasza anulu (#6) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mibol gondolod, hogy csak elepakoltak
mint irtam, a hirbol kiderul, hogy nem errol van szo: "...az intézmény hallgatói szeptembertől elvégezhetik a cég biztonságtechnikai tanfolyamát, és akár nemzetközi Certified Ethical Hacker minősítést is szerezhetnek..."

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#8) bambano

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

biztonságtechnikai szakértő létezik, etikus hacker meg nem, mivel etikátlan hacker sem.
egyébként laza miller fölötti díjért kapsz egy ipad2-t. bomba üzlet.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#9) Basilisk

Basilisk
(lelkes újonc)

A hacker "etikus" a cracker nem etikus nem?

(#10) Hiftu

Hiftu
(fanatikus tag)

Áh, tök jó, hogy sokan elfelejtik (ill. nem tudják) mi volt a Hacker és a Cracker eredeti jelentése.

A hacker nem az volt, aki feltör mindenféle számítógépes hálózatokat, hanem
újféle módon, elegánsan old meg egy feladatot. (Bármilyet, nem csak informatikait.)

A cracker csapatok eleinte a számítógépes programok korlátozásainak (szeriaszám, stb) feloldását végezték.

Késöbb hozták csak be, hogy a Hacker a gonosz és hálózatokat tőr fel.
A Cracker meg programokat.

Ezért mivel ez megragadt, a hozzáértők próbálták a Hacker ezen jelentéséből kiindulva Etikus Hacker néven visszahozni az eredeti jelentést.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Már értem miért nevezik felhőnek! Mindenki látja, ha akarod, ha nem!

(#11) rybank válasza Hiftu (#10) üzenetére

rybank
(senior tag)

Ez így érthető. E szerint nagyon félre van értve a hacker-ek célja, rendeltetése.

[ Szerkesztve ]

"sokat kívántok, holott édeskevés fér belétek"

(#12) Torin42

Torin42
(újonc)

Csak a pontosság kedvéért, meg az oldalon lévő nagy ÓE-NIK reklám miatt is: a BME-n már régóta megszerezhető ez a képesítés: https://www.aut.bme.hu/Pages/Research/EthicalHacking

Üdv:
Márk

[ Szerkesztve ]

(#13) bambano válasza Hiftu (#10) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köztük te is...

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#14) Pusztitusz válasza Hiftu (#10) üzenetére

Pusztitusz
(kvázi-tag)

Teljesen mindegy, de ezeket nem kepezni kell hanem sittre vagni es minimum tenyleges eletfogytiggal buntetni. Akkor nem kell se red/white/pink/gay-hat hackerekrol beszelni, na akkor talan a penzed es egyeb dolgaid is nagyobb biztonsagban lesznek.

My god has a hammer, your god was nailed to a cross. Any questions?

(#15) devast válasza Pusztitusz (#14) üzenetére

devast
(őstag)

Akkor nem lesz pénzem ami biztonságban legyen. Ha nem lenne informatikai biztonságból fakadó kockázat, elég sokan munkanélküliként végeznénk. Igaz itthon így is szinte mindegyik cég magasról sz*rik rá... :DDD

[ Szerkesztve ]

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#16) Pusztitusz válasza devast (#15) üzenetére

Pusztitusz
(kvázi-tag)

Legalabb valami TISZTESSEGES munka utan neznenek, az a nagy igazsag, hogy a hackereket listaba kell venni + allandoan nyomon kellene kovetni (online) mert 100%-uk kovet el torvenysertest (kivancsiak meg a mellekes penz is jol jon).
Ha parszaz monitorfejuvel peldat statualnak /orszag (minimum 10 ev szigoritott koztorvenyesek kozott) akkor biztonsagosabb lesz a net, nem kell a cegeknek vagyonokat kolteni ugyanazokra a "tanacsadokra" akik aztan feltorik a rendszeruket.
Hozzank 3 eve volt betoresi kiserlet, de az illeto rafazott, kapott 40 evet kemkedesert , az itelet utan 2 hettel felakasztotta magat a bortonben (vagy felakasztottak, de mindegy, mert az ilyen fergekert nem kar) (vagy esetleg nem bira kielegiteni az osszes ferjet ;] )
Mai napig megvan a video a targyalasrol, ahogy sir a szerencsetlen, hogy o csak a komputerreljaccott mernagyhekker, es nemisbantott senkit :DDD

My god has a hammer, your god was nailed to a cross. Any questions?

(#17) rt06 válasza Pusztitusz (#16) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jo latni, hogy bar sem a hacker, sem a certified etical hacker jelentesevel nem vagy tisztaban, ez cseppet sem zavar meg abban, hogy suletlensegeket irj

az meg, hogy egy ember halalan ilyen jol szorakozol, vegkepp mindent elmond rolad

riszpekt

(#18) peto.istvan

peto.istvan
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én is itt végeztem :). Már mint a suliban. A képzés hát...! Mondjuk ez az etikus hacker képzés? Valóban létezik ilyen? Úgy értem mint képzési név?

Pető István --== +36306756585 ==--

(#19) peto.istvan válasza Pusztitusz (#16) üzenetére

peto.istvan
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ne keverjük össze a pc kalózokat a hackerekkel. Azért más kategória a kettő. Egészen más fogalommal bírnak.

(#20) rt06 válasza peto.istvan (#18) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, valoban letezik

(#21) peto.istvan

peto.istvan
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A hacker egy egészen stílusos, magas szinttel rendelkező szakember. Tehát nem kalóz!

"A szó eredeti jelentésében olyan nagy tudású szakembert jelentett, aki szakmáját lelkesedésből is űzte, akár „művészi” gondossággal; számos való történetet és „legendát” találunk a hackerekről, akik lehetetlennek látszó dolgokat voltak képesek előhozni egy-egy eszközből." by Wikipédia

Ez olyan szép :)

(#22) peto.istvan válasza rt06 (#20) üzenetére

peto.istvan
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem fogok vissza menni az oskolába :). Igazán jó szívvel vettem volna, ha korábban is lett volna ilyen képzés! :R

(#23) MacCaine válasza Pusztitusz (#16) üzenetére

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

Te beteg vagy.

(Meg elég nagy sületlenségeket is össze bírsz hordani...)

Dél-pesti lakás eladó, érdeklődni privátban. Pee for Houston, pee for Austin, pee for the state my heart got lost in... And shake twice for Texas. :-DDD

(#24) domi007

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Én elfogadom Bruce Schneier definícióját: a hacker magasan képzett informatikai biztonsági szakember. Célja a kutatás, felfedezés, megismerés károkozás nélkül.

Az etikus hacker mielőtt nekiállna ugyanennek a feladatnak, ugyanilyen céllal előbb engedélyt kér a tulajtól/megrendelőtől.

Szerintem ezek korrekt definíciók.
Az megint másik kérdés, hogy a schneieri fogalom mennyire helytálló, véleményem szerint bár korrekt, de mégis kiterjeszthető lehetne az általatok már leírt dolgokkal (egy feladat elegánsabb/szebb megoldása).

Uff, én szóltam ;).

Mod: peto.istvan: a NetAcademia külön is ajánlja ezt a kurzust, ha érdekel, náluk részt vehetsz rajta, majd ugyanott lehet vizsgázni is.

[ Szerkesztve ]

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#25) bambano válasza domi007 (#24) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

marhaság.
a hacker nem csak biztonsági szakember lehet. etikus hacker nincs, és ha lenne, sem mindig kérne engedélyt a tulajdonostól.

Schneier meg egy marketinges.

(#26) rt06 válasza bambano (#25) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

van etikus hacker, megpedig az, aki megszerzi az errol szolo tanusitvanyt
ez egy elnevezes, hivhatnak akar krumpliorru hacker-nek is

a marhasag egyebken meg az, hogy mindenki szentul meg van gyozodve hacker/cracker temaban a sajat igazarol, de alig paran kepesek leirni, hogy ok pontosan mit is ertenek a szoban forgo kifejezesek alatt, mielott mindenkit korbe lehulyeznek
es meg ennel is kevesebben kepesek ezt hiteles forrassal alatamasztani

(#27) bambano válasza rt06 (#26) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a hacker is meg a cracker is jól felkészült, sokmindent csinál. A különbség közöttük az indíték milyensége. A hacker jószándékúan csinálja, a cracker meg rossz szándékkal.

A régi klasszikus példám erre az, hogy van Pesten egy figura, akinek az a specialitása, hogy kinyitja az autódat, ha véletlenül belezártad a kulcsot. Ha te hívod, nappal, és neked nyitja ki, akkor hacker. Ha éjjel, az akaratod ellenére és elviszi az autót, akkor cracker.

Eredetileg a hackerek is törtek fel programokat, úgy is indult az egész történet, hogy egy nyomtató programot tört meg rms. [link]

nem csak a fentiek miatt, de általában is igaz (bizonyítás nélkül), hogy nem csak az a hacker, aki biztonsági szakértő. az is hacker volt, aki pl. régen ékezetesítette a programokat, a nyomtatót, a vga kártyát, vagy az is hacker, aki megtalálta a hírhedt pentium bug ellenszerét, stb. és az sem igaz, hogy a tevékenykedése előtt mindig engedélyt kér a tulajdonostól. ismerősék javítottak pl. cd drivert, ők sem kérdezték meg előtte a microsoftot, hogy belepiszkálhatnak-e.

a krumpliorrú hacker kifejezés sokkal jobb lenne, mint az etikus hacker, szerintem.
summa summarum, nem akarom azt mondani, hogy az etikus hacker kifejezés használata marhaság-e vagy sem (az, de most hagyjuk), de a hsz-ben, amire válaszoltam, az etikus hackerhez fűzött kijelentések marhaságok voltak.

(#28) djculture válasza Pusztitusz (#16) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyesek pont hogy cégek alkalmazásában állnak és az a feladatuk hogy behatoljanak egy rendszerbe. Ebből szépen meg mások leszűrik egy rendszer gyengeségeit. Kb ez a képzés is erről szól.

"A korrupció az, amiből mi kimaradunk." 10 éve Hunyt el a HOFI..

(#29) rt06 válasza bambano (#27) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, tudom, hogy te igy gondolod (tobbnyire egyet is ertek vele), viszont kifelejtesz belole egy igen jelentos reteget, megpedig azt, aki taunlaskeppen - vagy csak hogy lassa, meg tudja-e csinalni - nyitja ki az ajtodat
utana nem megy be, nem visz el semmit, max bekukucskal, viszont megsem a te keresedre tette, s meg ha be is zarja utana, a kicsitas tenyen az nem valtoztat

(#30) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Ah,egyre jobban gondolom,úgy,hogy megérte voltan Pestre menni,mert még tudnék is valamit. :U

powerd by mango, no more droid

(#31) geezer

geezer
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ohhh....

Gondolom én vagyok az egyetlen, aki első pillantásra, az ajánlóban meglátva Erotikus hacker-eket olvastam... :U

(#32) nghost

nghost
(kvázi-tag)

imádom ezt a helyet: egy egyszerű megnevezésen mennyit bírnak egyesek trollkodni.. elképesztő.. így tovább.. :U

The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..

(#33) tobal válasza negyedes (#30) üzenetére

tobal
(tag)
LOGOUT blog

Nem hinném hogy ezen múlna :). Úgy is lehetsz jó szakember, hogy nem pesten tanulsz, mégha a pestiek szeretik is ennek az ellenkezőjét hangoztatni. Tapasztalatból beszélek, sajnos rákényszerültem, hogy ebben a fővárosnak nevezett pöcegödörben vállaljak munkát :D

(#34) bambano válasza rt06 (#29) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezt te miért nem tudod besorolni a két kategória egyikébe: jó szándékkal vagy rossz szándékkal tette?

(#35) rt06 válasza bambano (#34) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mert barmelyikhez tanulhat

(#36) MacCaine válasza rt06 (#35) üzenetére

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

Így van, a lényeg a tudáson van.

Dél-pesti lakás eladó, érdeklődni privátban. Pee for Houston, pee for Austin, pee for the state my heart got lost in... And shake twice for Texas. :-DDD

(#37) bambano válasza rt06 (#35) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csakhogy nem az számít, mit tud, hanem az, hogy az adott konkrét cselekedet milyen.
elvághatod egy ember torkát késsel akkor is, amikor meg akarod ölni, meg akkor is, amikor allergiás rohamban fuldoklik és éppen megmented ezzel.
pontosan ugyanazt tetted, ugyanazzal az eszközzel. de a szándék különbözik, ez a vezérelv.

(#38) rt06 válasza bambano (#37) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, ezt meg mindig ertem, de akkor megkerdem megegyszer
mi a helyzwet azokkal, akik csak azert vagjak el egy ember nyakat, hogy lassak hogyan kell

vagy ha el akarunk szakadni a hulye hasonlatoktol (ami nem ertem, azon tul mire jo, hogy megmutasd, hulyenek nezed a vitapartnered), akkor hova sorolnad azokat, akik azert kerulik meg egy program, egy halozat, egy szemitogep vedelmet, mert eppen kiserleteznek, hogy megy-e ez nekik, kivancsiak, meg tudjak-e csinalni, kihivast ereznek benne

(#39) bambano válasza rt06 (#38) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lehet jószándékúan megölni egy embert? csak azok hiszik, hogy megkerültem a választ a kérdésedre, akik szerint lehet. ami nyilván tévedés.

megkerülted egy program védelmét. és mire használod közvetlenül az infót? mire használod azt a gyakorlatot, amit ezzel szereztél? ezek mind egyértelműen besorolhatók, szerintem senkinek nem okoznak problémát.

(#40) rt06 válasza bambano (#39) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"lehet jószándékúan megölni egy embert?"
ezt hol irtam? vagy akar hasomnlot? ezert nem kellene szar analogiakat eloszedni, mert aztan te magad kavarodsz bele

azt meg, hogy egy 12-14 eves gyerek mire hasznalja majd fel a kesobbiekben a most megszerzett tudast, megneznem, hogyan sorolod be egyertelmuen

(#41) bambano válasza rt06 (#40) üzenetére

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]: "mi a helyzwet azokkal, akik csak azert vagjak el egy ember nyakat, hogy lassak hogyan kell"

(#42) rt06 válasza bambano (#41) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

es ebbol hogyan sikerult a gyilkossagra kovetkeztetned? foleg azok utan, hogy pont te magad eltel olyan peldaval, amiben szemlelteted, egy ember nyakat egesz mas szandekkal is el lehet vagni

(tenyleg ennyire feledekeny vagy, vagy hozod a formadat?

(#43) MacCaine válasza bambano (#41) üzenetére

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

Tényleg rossz példa volt...

Egyébként most miről vitatkoztok?

[ Szerkesztve ]

(#44) rt06 válasza MacCaine (#43) üzenetére

rt06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak a szokasos, a hacker jo, rossz, jo, rossz, jo, rossz, jo, etikus hacker meg nincs, de van, de nincs, de jo, de van, de rossz, jo, nincs, van, nincs, rossz, jo, rossz, de van, a barna..., ja nem, a kek!...aaaaaaaaa

(#45) MacCaine válasza rt06 (#44) üzenetére

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

A tudás a lényeg, nem az, hogy mire használja az illető. Ennyi.

(#50) Spa4aPaSWebr válasza negyedes (#30) üzenetére

Spa4aPaSWebr
(lelkes újonc)

>Ah,egyre jobban gondolom,úgy,hogy megérte voltan Pestre menni,
>mert még tudnék is valamit.

Tanulni soha nem késő. :)

Azért ennek a képzésnek komoly előfeltételei vannak. A tanfolyam megkezdése előtt magas fokú ismeretekkel kell rendelkeznünk az operációs rendszerek, számítógépes hálózatok, adatbázis kezelés, programozás területeken.

Magára a vizsgára fel tudsz készülni otthon is, önképzéssel. Kezdetnek megteszi, ha beszerzed ezt a könyvet. A további költségekhez képest nem is drága.

Sajnos tudomásom szerint a vizsga mindenképpen előzetes regisztrációhoz, és egy CEH tanfolyam elvégzéséhez van kötve. A tanfolyam ára az ami a tehetséges embereket elriaszthatja (jelenleg a Netakadémián 510000 Ft + ÁFA). Ehhez még hozzájön a vizsga díja, ami 500 USD.

Viszont ha sikerül levizsgázni, akkor tárt karokkal vár a világ. Biztonságtechnikai szakemberekből évek óta komoly hiány van, gyakorlatilag nincs munkanélküli. A fizetés is ennek megfelelő, az átlag háromszorosan (vagy ritkábban négyszerese).

Hirdetés

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.