Aktív témák

  • Lousha

    csendes tag

    válasz turho #2155 üzenetére

    Nagyon nem így van. A nikotin nélküli lötyiknek (nagyon kevés kivétellel, ahol valami adalék pótolja) gyakorlatilag nincs TH-juk, és az ízük is egész más. Én pl. sosem voltam nikotinfüggő (nem lelkierő miatt, egyszerűen adottság, nem vagyok függőségre hajlamos), napi két doboz cigis koromban is simán elvoltam egy hónapig is cigi nélkül, ha úgy alakult, mindenféle fizikális elvonási tünet nélkül. Mindig is "szerelemből" cigiztem. De az e-cigivel hibába akartam 0-s lötyiket szívni, azokkal nem volt semmi élmény a füstben. Ha van benne nikotin, jóval testesebb, ütősebb, finomabb. (Azért most is szívogatok 0-st is, pl. csokisból, ilyesmiből, de nem ez a jellemző.)

    Egyébként a nikotin felezési ideje 2 óra, szóval állati gyorsan kiürül a szervezetből. Csak épp egyrészt függőséget okoz, tehát "kéri" az újabb bevitelt, másrészt amíg "rendesen" cigizik az ember, addig messze nem csak nikotint szív, és pl. a kátrány az már egész más tészta kiürülés szempontjából.

    Valamint amikor számolgattok, azt is érdemes figyelembe venni, hogy egész más módon juttatod be a "szeredet" e-cigivel, mint cigivel. Tudtommal erre még túl sok vizsgált nincs, de sokunk tapasztalata azt mutatja, hogy sokkal kevesebb nikotin szívódik fel "vaporizálva", mint ha cigizünk. A cigisdobozokon és a lötyisüvegeken feltüntetett érték azt jelzi, mennyi nikotin van a termékben. De azt nem mondja meg, mennyi fog ebből felszívódni. A cigiből sem szívódik fel az összes benne lévő nikotin.
    E-cigi mellett viszont volt, aki 24-es lötyit szipogva megmérette laborban a nikotinszintjét, és olyan eredmények jöttek ki, mint egy partidohányos plázacicánál. Valamint nem egy fórumozó van, aki bikább kazánokból akár közel 10 ml-t is elfüstöl egy nap 11-18-24 mg-os lötyikből, és ők is életben vannak még :) Ez is eléggé arra utal, hogy közel sem jut be annyi nikotin a lötyikből, mint amennyi benne van.

    Mindez persze nem jelenti, hogy ne kellene óvatosnak lenni, meg ne lenne pozitív cél a nikotin csökkentése. Csak érdemes ezeket is tudni. Akinek meg panaszt okoz (pl. fejfájást) a sok nikotin, annak értelemszerűen érdemes vagy a mennyiséget, vagy a nikotinszintet csökkenteni. Valóban bejátszik a személyes érzékenység is.

    http://olvasoszoba.yolasite.com --- ezen belül kezdő e-cigiseknek segítség: http://olvasoszoba.yolasite.com/resources/Bag%C3%B3%C3%BCgyek.pdf

Aktív témák