Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz mukibuci #10795 üzenetére

    Ha valaki vesz írja meg a véleményét :)

    Gondolván arra, hogy a szódásballonból is mindig kigyün minden szóda (hacsak nem volt eleve defektes a patron oszt fújt el a gumi mellett), így okos dolognak tűnt elsőre... régebben én is akartam egy ilyet, de amit a netről kiderítettem, az alapján lehet nem éri meg a cucc. Addig jó, amíg van az üvegben rendesen anyag. Ahogy fogy, úgy csökken a bubitartalma, mert leadja a fölötte egyre táguló térbe. Egyszercsak eléri a kritikus egyensúlyt, mikor a folyadék fölötti nyomás már nem lesz elegendő ahhoz, hogy áttolja az itókát a csövön, sőt, inkább visszatartja azt (ezért nem folyik le pl. a kisállat itatóból a víz: ott sincs nyomás alatt a víz fölötti zárt térben a levegő).

    A dolgon szerintem segítene, ha a palackot *jól* behűtenénk felbontás előtt (így a szén-dioxid nem akar annyira távozni a lőréből és több marad a nyomáscsinálásra), és innentől kezdve nem tároljuk az italt hűtve (ahogy melegszik úgy szabadul fel a CO2 fokozva a légtérben a nyomást, így elősegítve a cucc kijutását).

    De ez csak elmélet, jó lenne, ha a sok youtuberen túl egy magyar is tesztelné :U

    Neki pl. nem gyün ki az alja, de nem ismerjük a palack történetét, lehet, hogy szobahőmérsékleten cisszentette fel, ami merő szénsavpazarlás :D Commentben írják, hogy bökj egy lyukat a palack tetejére -- ez akár be is jöhet, bár mindjárt az elején nincs értelme, folyton azzal szőrözni, hogy még jön, most már nem jön, így bökök, az megintcsak nem nyerő.

    (#10800) ittakary: ha már megírtam, azért is itt hagyom :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák