Új hozzászólás Aktív témák
-
roseane2004
csendes tag
válasz
roseane2004 #397 üzenetére
Sziasztok, ismet itt:
A honor 3c-m, egyik naprol a masikra a custom romos androidom toredezett lett, ,,google play aruhaz, galeria...sajnos leallt,, es nem lehetett semmit csinalni, cwm 5.5 volt recoverykent ami not mount minden..sptools format auto.. itt tartok..Sajnos nincs mentesem, unbrick se megy.
b108-b111 stock rom felflashelnem.. de mire lemegy a 100% kiirja checksum hiba.Valakinek otlet?:/
Koszonom elore is! -
rin33
senior tag
SP Flash Tool readback-kel ki lehet menteni a system.img-t úgy hogy azt ki lehesssen csomagolni, mint bármely stock firmware-ben lévőt? Ha csak a system-et akarom kiolvasni akkor hogy kell a start adress-t és a lenght-t megadni?
-
rin33
senior tag
Sziasztok, ha van pl. egy mt6752-es telefon amihez nincs semmilyen rom akkor jó lesz egy másik mt6752-es teló scatter file-ja readback-hez?
-
peposz
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, gyári rom lementésével kapcsolatban. Van egy Asus Zenfone 2-esem (ZE500KL-Qualcomm) és a jelenlegi rendszert (Lollipop - 5.0.2) akarom lementeni. A bejegyzésben is olvastam, hogy általában root joggal, cwm-el meg is lehet oldani. A kérdésem az lenne, megoldható-e a rendszer mentése után mindkettőt letörölve az eredeti állapotokat visszaállítani? (nincs root, alapértelmezett recovery menü)
Van-e valami módszer ezzel kapcsolatban hogy downgrade esetén a saját backupomat tegyem vissza? (gyári minőségben)Válaszotokat előre is köszönöm.
-
crazyman1
újonc
Egy Lenovo Vibe S1-en (s1a40) próbáltam flash_tool-lal recovery-t módosítani, azóta nem indul el a telo
Sajnos mentés nem volt, próbáltam teljes gyári romot flashelni, semmi változás...
Többféle rom verzióval, többféle flashtoollal is próbáltam. A download hiba nélkül lemegy, csak nem indul továbbra sem...
Mit ronthatok el? -
rugalmas
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
Be kell valljam annyira kezdő vok fórumozásban,h eddig csak olvastam,és nem frissítettem rá az ablakra,úgyhogy most láttam meg,h írtál
A mentést még nem raktam fel sehova vártam a reakciót,így legalább nem kell feltennem az összeset csak amit írtál.Holnap meglesz és küldöm a linket is. -
válasz
rugalmas #403 üzenetére
1, Helyes, hogy készítettél mentést!
2, Az a806-ot telecseszték minden nyamvadékkal, ez miatt olyan, mintha root lenne, oszt' mégse'...én is szenvedtem vele, de végülis insecure kernellel kipucoltam szegénykét...
3, Ha valaki megnézné nekem az SPFT-s mentésemet - egy link mindenképp kell hozzá, no meg elsődlegesen csak a boot, recovery, system partíciókat kellene megnézni. Az nvram-ot ne oszd meg. Ha az előbb említett 3 szakasz jó, akkor vélhetően a többit is jól mentetted.A boot és recovery hex editorban ha !ANDROID-dal kezdődik, akkor az már félsiker.
A system.img-t meg linux alatt lehet csatolni, és ha jó lett a mentés, akkor minden további nálkül meg lehet nézni a tartalmát. -
rugalmas
csendes tag
Helló!
Segítséget szeretnék kérni.
SPFT vel csináltam egy mentést egy Lenovo a806-ról.A scatter-t MTK droidtools-al generáltam,ezzel nem tudtam backup-olni,mert nem tudja ROOT-olni (fura,olyan mintha rootolva lenne félig-meddig,mert a /system olvasható,de nem írható,de mégsem tudja rootolni az MTK DT).
Ha valaki megnézné nekem az SPFT-s mentésemet,hogy jó lehet-e,azt megköszönném.HEX editorral,és nézőkével megnéztem,de én hülye vagyok hozzá,sajna,nem tom mit kell nézni.Előre is köszi!
-
válasz
Térközjelző #401 üzenetére
Az első fontos dolog, hogy az a P1 Qualcomm alapú, ami pedig az itteni leírást illeti az kifejezetten MTK alapú telefonokhoz van.
Qualcomm megoldást még nem használtam, lévén (eddig) csak MTK alapú telefonom volt. A qualcomm nekem idegen pálya... bár létezik egy rawcopy megoldás, de még sosem használtam. -
Térközjelző
csendes tag
Szia Kdeves Cappa72!
Most érkezett egy Lenovo P1 c58 a postástól. Napi hasztnálatra jó lesz, nembaj ha nem megy a B20. Wifi OK, SIMet még nem raktam bele. Szeretném lementeni, de nem mutat semmit a program. Még nincs tapasztalatom, merre induljak?
Ha sikerült lementeni, akkor ezt szeretném ráfabrikálni:Jelenleg már tud magyarul, de nem tudom hogy a Play, és levelezés menne- e rajt. Kínai micsodák szerencsére nincsenek rajta.
A program ezt írja ki:
Hardware : Qualcomm
Model : Lenovo P1c58
Build number : VIBEUI_V3.1_1627_5.195.1_ST_P1c58
Build date UTC : 20160627-120105
Android v : 6.0.1
Baseband v: 1-00142-M8936FAAAANUZM-1.61261.1
Kernel v : 3.10.49-perf-g732db54 (buildslave@xmws56) (gcc version 4.9.x-google 20140827 (prerelease) (GCC) ) #1 SMP Mon Jun 27 20:00:47 CST 2016--->>> Connect to device <<<---
--- ERROR : --- TotalBytesPerChunk Not Found. Set default Page/Spare=2048/64 !!!
--- Unknown ROM structure, backup NOT possible!
ATTENTION! File /system/recovery-from-boot.p which restore factory recovery in case of phone switching on in a normal mode Is Found!
[kép]Bocs, ha hosszú lett.
Ha kapok emailt priviben, ott is folytathatjuk, ha tudnál segíteni..
Köszönettel:
Roland -
válasz
roseane2004 #399 üzenetére
A második opció,letöltöd az imei.zip, elinditod az imei generátort, y beirod a két imei okezod és a kész fajlt bemasolod a mp0b.001 fajlt a root browserben /data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI mappába és jönnek a nem fogadott hívások volt ettől ekkor sms-ek. Ha bátrabb leszek mais lehet megpróbálom az android 5 felrakni..
Aztán egy factory reset után, vagy romcsere után szépen eltűnik ismét az imei. Az általam lnkelt megoldás viszont biztos és fix (mtk alapokon nyugvó telefonok esetén). -
roseane2004
csendes tag
Mire megjött a biztos leírásod,egész éjjel kísérleteztem, és pedig vroot fel gépre,adb driver, kínaiul írva minden,de a root olvashatóak ott (már az sem érdekel ha telemegy par trójai és láss csodat,csomo kínai app felment telora aminek örültem is mivel láttam hogy a kínaiak értik a dolgukat,gy nem rootolt telot pár kattintással king root nevű rootal feltuningolta egy újraindításal, majd vroot replace su (csomo oldalon van leírás hogy mint( kedvencem a root browser(olyan mint a totalcommander)
Megkeresed a fájlokat cseréled és már törölheted is egyszerűen a sok kínai uppot és van egy supersu a telon,majd ide kattintva
http://forum.xda-developers.com/android/development/huawei-honor-3c-imei-fix-t3288020A második opció,letöltöd az imei.zip, elinditod az imei generátort, y beirod a két imei okezod és a kész fajlt bemasolod a mp0b.001 fajlt a root browserben /data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI mappába és jönnek a nem fogadott hívások volt ettől ekkor sms-ek. Ha bátrabb leszek mais lehet megpróbálom az android 5 felrakni...
-
válasz
roseane2004 #397 üzenetére
A fórum él, csak nem jó topikba írtál.
Szerintem itt jobb helyen lesz. (bár nem akarlak ide-oda küldözgetni, főleg mert a honor 3c-nek van saját topikja.)
Látom a 3c topikból irányiítottak ide.
Fura, mert pont ott kellene tudni segíteni.
No sebaj.
Én azt mondom, hogy tedd fel flashtool-lal azt, ami működött, de nincs imei, majd cselekedj ezen leírás szerint.
Ezek után szerintem élni fog a telefon.Ha a CWM kiírja, hogy bad, akkor rossz a fájl, hibás a letöltés.
-
roseane2004
csendes tag
Sziasztok él még a fórum?
Volna egy honor 3c mobilom, mikor megvettem kolégámtól tavaszal(ő edigitalban vette kb 1éve)
én első nap cwm recovery fel, 2,5 dalett11 emu 3 romot felraktam, ez ment is félévig...
És megvettem a héten a 16gigás memória kártyámat bele, nem akart müködni normálisan, mármint (nagy játékokat akartam hogy ne telon hanem a az sd-n legyen az obb minden...
Na ekkor az úgye rootolt buherált telomra raktam mindenféle okoságot, elfelejtettem a progi nevét, de az sd kártyát ,,felülirja,, és rendszernek használja kikerüli a telefon tárhelyét, müködött is, de a wot telepités corruption-t jelzet így mondom ,,lesz***m,,
cwm boot wipe cache,factory reset...
,,friss android,, gyári... igen ám de a 4,4es androiod nem látja google playben a csr racing 2, így mindig letöltöttem egy,,hivatalos,, teljes apk helyről.
De ez úttal kiirt olyat az androidom hogy karakterszintatikai ellemzés alatt hiba van, ez elméletileg azt jelzi ,,túl régi az androidom,,4.4...
Nos mondom jó a dalatt11 féle cwm 5.5 fent van letöltöttem egy Huawei Honor 3C H30-U10 to Android 6.0.1 Marshmallow CM13 Unofficial ROM.
Format system format minden... na maximumra mentem, mondom biztos egy perc és kész lesz...
kiirja a cwm hogy bad...na ekkor még jobban formáztam , letöröltem még a bootot is...
bekapcs, kép nincs, rezgés van..Tégla...
Ekkor a fórumban talált okoság packban
UNBrick megtörtént sptoolsal..
és felraktam az egyetlen neten talált sp tools verziós ,,official,, romot ezt:
ROM_H30-U10_V100R001C900B108_SIGNED
siker... ám nincs imei a telon..
ekkor leszedtem szintén a fórumban található linkek egyikéből egy b306os 4.4es androidot, sd kártyára fel odd mappa bele az update és csináltam total commanderel egy szöveges fájt ami
au_temp.cfg ilyen nevet kapott(cfg a fájl típus is)
Ám a gyári recovery hibát ír és nem csinál semmit...
Ekkor bootloader nyítás, majd fel cwm dalett féle, de mikor a dalett11-es 2.5 emu3 romot tenném kiirja can't open..bad...
Légyszíves segítsetek, még kibékülnék a b108-as fix romommal is ha lenne imei és a rootolás is sikerülne..
Köszönöm előre is a segítséget! -
Szia!
-
Hát bizony ez az a platform, amit az MTKDT nem támogat (mentési szempontból), így nem is tud létrehozni scatter-t.
A 8127-tel már nem tud mit kezdeni.
További bonyodalom az ubifs használata a tab-on, ami kevéssé jellemző fájlrendszer (bár magyar fejlesztés), mint az ext4.Mivel azonban van root elérésed, ezért parancssoros megoldással le lehet menteni a romot.
Nem túl bonyolult, csak kell hozzá pár infó.
Persze parancssorosan.
Sőt létezik hozzá módosított-recovery generátor, tehát akár ilyet is lehet kreáltatni.A parancssor használata megy?
-
ecchphoto
csendes tag
-
válasz
ecchphoto #385 üzenetére
Szerintem tájékozódj a linkelt szakmai topikban, ott tényleg tulajdonosok tevékenykednek, segítenek, és van persze összefoglalója is, amit érdemes elolvasni, mielőtt nekiállsz bárminek is.
szerk:
@(#387) ecchphoto
Bakter, rossz lett a link. Na még 1x helyesen: [P70 topik] -
-
-
-
ecchphoto
csendes tag
Basszus... komolyan nincs ennél egyszerűbb módja a mentésnek? Ezt baromi könnyű elcseszni. a download fül mire jó amúgy?
-
barkifiah
csendes tag
Kössz a linket. Tanulmányozom. De itt van az előzmény, amit ide nem írtam le, csak azért, hogy lássátok nem sok veszteni való van a telefon piszkálásával.
Nem nagyon lehet használni a telefont a gyári ROM-mal. Egyelőre még ha be is lehet kapcsolni, csak egy tégla színes kijelzővel. Mint telefon és androidos eszköz használhatatlan. Minden kattintásnál dobálja a felugró hirdetéseket, és őrült módon telepítgeti a bloatware-t, fagy és újraindítgatja magát.
De ha tudtok tanácsot adni, hogyan tisztogassam meg, akár még az eredeti rendszerrel is használható lehet.
Elszánt vagyok a szalmaszálak megragadására is.
-
válasz
barkifiah #369 üzenetére
Nem nagyon hiszem, hogy túl sok siker lenne ROM ügyben.
A fake/klón telók hatalmas átka ez. Olvasmány hozzá.
Örülj, ha működik. -
jeni
félisten
-
cpl158
csendes tag
SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!
na ja ............
vvviiiiissssssssssssssszont
viszont ugyanúgy fagyötlet?
választ elore is köszönöm
UI: ram tesztnél ezt találtam
ERROR
AND Flash was not detected
seeeeeeeeeegitsssssssssss
-
cpl158
csendes tag
köszönöm az ötleteket
BARMI SZOKATLAN IS ÉRDEKEL
most ugyanis csak hisznek jó
úgy fagy h meg kikapcsolni is kínszenvedés -
A MDT-t nem ismerem, itt olvashatsz róla pár szót.
De ha flashtool-lal sem megy, akkor emitt a mélyvíz topikban még tárgyalunk hasonló dolgokat.
Épp egy nem írható telefonról is szó esik... -
Cris088
csendes tag
Még mindig szenvedek ezzel a Lenovoval, de találtam most egy másik flashtoolt: Smart Phone Multi Port Download tool SP_MDT_v3.1544.00.00 megpróbálnám ezzel de erről még annyit se tudok mint a SPtools ról! Ismeri ezt valaki, hogy ezzel hogy lehetne felrakni a ROM-ot?
Addig jutottam hogy a PC-t és a feltöltendő ROM-ot scanneli de már ott olyat ír ki hogy:
1. COM ports number repetitive or invalid
2. Brom and preloader have the same comport number! please modfy them in INI file and scan again!szóval valami nem tetszik azt látom de nem értek igazán hozzá viszont szeretném megmenteni a telefonom:-)
-
válasz
silver-pda #342 üzenetére
Szia!
Kicsit elaludtam ezen a bejegyzésen...
Szóval igen, a flashtool esetén több readback sort is fel lehet venni. -
silver-pda
aktív tag
válasz
silver-pda #341 üzenetére
Needrom-ról leszedtem a legfrissebb flash tool-t, az már eszi a 6753-at.
Viszont a readback-nél több sort is felehet venni, hogy egyszerre csinálja meg? -
silver-pda
aktív tag
Helló!
MTK6753 SoC (Ulefone Paris telo): gyári romból kiszedett scatter file-ra a flash tool (5.1436) azt mondja: error 8417 The load scatter file is invalid
A scatter fileban a platform: MT6753 , viszont ha ezt átírom platform: MT6752 -re, akkor megeszi a file-t hiba nélkül. Használjam így?
Egyébként csak egy teljes mentést szeretnék csinálni. Minek ehez a scatter file betöltése, ha utána readback-nél úgyis meg kell adni, hogy mit mentek.
Lehet egyszerre több "partíciót" menteni readback-nél? Vagyis több sort megadni és ezt egyszerre lementeni. természetesen a file nevek mások lennének megadva.
Van-e tapasztalat már SpaceMTK Tools-val?
Vcom usb driveren kívül más is kell? -
Cris088
csendes tag
Factory mode ban elindul de ott mit és hogyan kell? mert semmilyen opció nincs csak hogy ha hosszan nyomom a power gombot akkor újraindul...
ekkor bejön a Lenovo logo és bal alsó sarokban apróbetűvel hogy: tool DL image fail!
majd újraindul.
szóval ez az adb elérés nem tudom mi és hol lehet.Viszont amit a végén írsz az elég elszomorító, mert hasonlók a tünetek és azt gondolnám ha már legalább életjelet ad meg recovery van akkor nagy baj nem lehet, sőt anno a memory check se mutatott hibát az Sp toolsnál.
Egy ismerősöm mondta, hogy van valami PC-ről Sp-nélkül települő TWRP recovery vagy valami hasonló, de ennél nem látom a Lenovo telefonokat támogatott készüléknek, van valami hasonló nemSP-n keresztül feltelepíthető recovery amivel még lehetne próbálkozni? -
Akkor egyre valószinűbb a hardverhiba.
Még esetleg annyit megpróbálhatsz, hogy factory mode-ban elindítod (hangerő fel + poer, ha jól emlékszem).
Ott szokott lenni adb elérés.
Ha van, és van root is, akkor dd-vel lehet felszuszakolni a mod recovery-t.Azt írtad hogy lenovonál kötelező a DA DL checksum, de ez mi tulajdonkképpen egy fájlvisszaellenörzés hogy amit felrak az jól is került fel?
Ha pedig ellenőrzéskor hibára fut, akkor az megint a hardverhiba felé tereli az egészet... nem tudta felírni helyesen.Nemrég volt nálam egy bootloop-os telefon, ami recovery-ben elindult.
Ám semmit nem tudtam vele csinálni, mert nem volt írható az emmc.
Még format után is ott figyelt a rendszer... csak épp elindulni nem volt képes, mert a data partíciót nem tudta csatolni. A recovery is megmaradt olyannak amilyen volt. -
Cris088
csendes tag
Köszi!
Sajna ezekkel is ugyan az van: Ha DA DL pipa bent van akkor BROM ERROR : S_FT_DOWNLOAD_FAIL (4008) miután a 100% ot elérte a download
ha a legújabb flashtool-al próbálom (1524) akkor meg "pmt changed for the rom it must be downloaded" üzenet jön.
Amúgy ennél az új verziónál DA DL nél külön van USB checksum meg storage checksum, mindkettőt be kell pipálni?
Azt írtad hogy lenovonál kötelező a DA DL checksum, de ez mi tulajdonkképpen egy fájlvisszaellenörzés hogy amit felrak az jól is került fel?
Ugye a flashelésnél Preloader USB Vcom port- ként kell csatlakoznia a telefonnak? alapból ezt teszi.
Most már végkép nincs tippem mit lehet még? esetleg format?
az egyetlen jó jel hogy a Lenovo recovery él, más kérdés hogy nem tudom mit kezdjek vele hiszen ott csak Update.zip et fogad el sd-ről de olyan filet még nem találtam ami jó is lenne oda... -
Cris088
csendes tag
Sajnos azt a CWM-et nem találtam meg máshol amit eredetileg linkeltél az meg nem elérhető. próbálkoztam Carliv meg Philz Recoveryvel ami fent van a needromon de sajnos folyton ilyen hibába ütköztem: BROM ERROR : S_FT_DOWNLOAD_FAIL (4008)
szerinted most hogyan tovább? nincs más hátra mint a format? -
Elvileg eza 119-es gyári
Akkor lehet, hogy tényleg a 119-es gyárit kellene feltenni először FW upgrade-del.ha sikerül akkor a readbackelt ROM17_USRDATA -t ami most kiterjesztés nélküli, hogy rakom vissza? egyszerűen átnevezem userdata.img- nek vagy az azért nem ennyire egyszerű?
Pedig ennyire egyszerű. -
Cris088
csendes tag
Sajnos a firmware upgrade -nál is BROM ERROR : S_DA_SDMMC_READ_FAILED (3148) lett belőle mint külön a pl a BootIMG nél. ez a hiba kód amúgy mit jelent mert nem találtam rá magyarázatot...
Akkor most próbáljam meg a CWM-et vagy előbb formatáljam? gondolom akkor tényleg elvész az IMEI... -
Cris088
csendes tag
Van NVRAM , protect f és s is bár ez utóbbi tök üresnek tűnik notepadban.. szóval a fene se tudja hogy bármi is értékelhetően lett lementve a readback-el..
Elvileg eza 119-es gyári legalább is a readbackelt eredeti preloaderemben ugyan az a dátum és verzió szerepelt..
ha sikerül akkor a readbackelt ROM17_USRDATA -t ami most kiterjesztés nélküli, hogy rakom vissza? egyszerűen átnevezem userdata.img- nek vagy az azért nem ennyire egyszerű? -
Köszi! akkor rmegpróbálom a firmware ugrade-et, ilyenkor az Imei megmarad?
Elméletileg igen, kevés kivételtől eltekintve tényleg meg is marad.
Ám ha van nvram, protect_f, protect_s, sevro mentés, akkor nem sok okod van félni.NVRAM-ot nem látok a betöltött scatterban, gondolom ebben lenne az IMEI?
Mivel ez telefonra egyedi, ezért nem tartalmazhatja a flesselhető verzió.Az előzőleg readback-elt userdatát, ha ugyan olyan verziójú ROM-ot teszek fel, vissza lehet majd valahogy varázsolni a telefonra?
Hát... ha nem gyári romra tennéd vissza, akkor sehogy. Ilyen nem gyári rom pl. az általam linkelt AOSP rom is.A CWM recoveryt hogy tudom majd feltenni a flashtool-lal?
Ahogyan a romot is, csak épp ki kell választani (betallózni) a CWM-met, és csak azt bejelölni flesselésre.
[link] -
Cris088
csendes tag
Köszi! akkor rmegpróbálom a firmware ugrade-et, ilyenkor az Imei megmarad? NVRAM-ot nem látok a betöltött scatterban, gondolom ebben lenne az IMEI?
Az előzőleg readback-elt userdatát, ha ugyan olyan verziójú ROM-ot teszek fel, vissza lehet majd valahogy varázsolni a telefonra?
A CWM recoveryt hogy tudom majd feltenni a flashtool-lal? -
Mit értesz jó preloader alatt?
Amelyikkel bekapcsol a telefon, de úgy látom ezzel nincs gond.Annak én is örültem hogy bekapcsol meg recovery is van:-)
És ez egyébként kifejezetten jó jel.A komplett ROM újrahúzás alatt azt érted hogy az összes legyen bepipálva(firmware upgrade)?
Igen, pontosan.
Ez más, mint a sima download.vagy úgy érted hogy formatáljam is előtte?
Azt még ne.
Az a végszükség esetére tartogatott dolog.Egy CWM alapú recovery, ezt akár flashtool-lal felt tudod tenni.
Ha pedig van módosított recovery, akkor:
CWM-ből telepíthető módosított rom: Vanilla AOSP 2.7 -
Cris088
csendes tag
Mit értesz jó preloader alatt? két 119-es meg egy 124 es ROM verziót is próbáltam a preloader és Uboot felmegy gond nélkül ezeknél, DA DL pipa mellett is, utána jönnek a gondok pl Boot image meg android system image nál ha külön külön próbálom is akkor is jön a hiba: BROM ERROR : S_DA_SDMMC_READ_FAILED (3148)
Erre nem igazán találtam máshol sem megoldást, nem tudom ez mit jelent, mire utal?
Annak én is örültem hogy bekapcsol meg recovery is van:-)
De azt nem tudom, hogy ide a recoveryhez honnan tudok szerezni Update.zip filet amit meg is eszik "install update package" opciónál?
Ilyen módosított reco-t honnan szerezzek és hogyan rakjam fel flashtoollal?
A komplett ROM újrahúzás alatt azt érted hogy az összes legyen bepipálva(firmware upgrade)? de ha külön külön se megy fel pl a boot image meg system image akkor gondolom nem ezen múlik hogy még mi van pluszban nem? vagy úgy érted hogy formatáljam is előtte?
Hogy a nand flash halt e meg azt hogy lehet kideríteni? -
Ez esetben azt a romot próbáld meg feltenni Firmware upgrade-del, amiben a jó preloader szerepelt!
A DA DL all with checksum legyen bepipálva a flashtool-ban, hisz Lenovo-ról van szó, ott ez elengedhetetlen.Az már eleve jó, hogy egyáltalán bekapcsol valameddig.
Főleg ha recovery-be eljut. Alapvetően a Lenovo recovery alig tud valamit, helyette módosított reco-t érdemes használni (esetleg azt is flashtool-lal lehetne feltenni), de a jelen állás szerint inkább egy komplett rom újrahúzás lehet a megoldás.Hacsak nem a nand flash adta meg magát; sajnos ez is benne van a pakliban.
-
Cris088
csendes tag
Tegnap óta felraktam az eredeti 119-es 140311 ROM preloaderét és Uboot -ját is sikeresen de még mindig bootloopolt, majd sorra mindent lecseréltem volna (kivéve az user data) de már a Bootimage nál BROM ERROR: S_CHKSUM_ERROR (1041) volt és a többinél is.
Próbáltam máshonnan letöltött ugyan ilyen Rommal, újabbal, régebbivel, másik 3 Sp flashtools verzióval szinte minden variációban, de csak annyit sikerült elérni, hogyha a checksum.ini t kiveszem a firrmware mappából vagy kiveszem az SP ben a "DA DL All with checksum" pipát akkor hiba nélkül lefut a download. Illetve nem teljesen mert ha nincs checksum ini de a pipa bent van akkor"BROM ERROR : S_DA_SDMMC_READ_FAILED (3148)" hibaüzenettel örvendeztet meg az SP!De lényeg az hogy ha a User datán kívül mindent kipipálok a betöltött scatterban és kikapcsolom a DA DL All with checksum -ot akkor hiba nélkül letölti a ROM ot csak éppen a telefon továbbra is bootloopol...:-(
A lenovo recovery menübe betudok jutni és itt próbáltam a system update-t de csak az itt talált nem biztos hogy ehhez a recovery-hez való A850p_s124jayXz.zip -el , persze ez se ment...
Format meg user data wipe -t még nem csináltam, gondoltam ha a user data meghagyásával kicserélek mindent alóla az eddig is fent levő ROM eredeti változatára az talán elég.
Szóval nem tudom hogyan tovább és ebben kéne egy kis segítség!
-
Cris088
csendes tag
Azóta sikerült lementenem szakaszonként a ROM ot és feltettem egy másik hasonló méretű ROM ból a Preloadert, így már bekapcsol de bootlopba kerül. Viszont recoverybe bejutok ott van egy olyan hogy "install update package" ha ezt választom akkor kijuthatok a bootloopból? ezt az udate-et hogy kell csinálni? Ha nem így, akkor hogyan tovább, a Preloaderen kívül melyik részeket cseréljem még le?
-
HaloMC
csendes tag
Sziasztok!
Ez a témához legközelebb álló topic, elnézést, ha mégis rossz helyre írok, vagy valahol már meg van válaszolva a kérdésem.
[link]
A fenti linken lévő leírást követtem, és csináltam egy mentést a telefonomról. A kérdésem, hogyan tudom a telefonra visszatenni? Volt egy opció amivel elvileg a flashtool számára előkészítettem a mentést, de ez most a sima SP download tool, vagy az MTK-t kell majd használnom?
Köszönöm előre is. -
Cris088
csendes tag
Nem vesz fel töltést, napokra fenthagytam...Viszont az akkut feltöltötem egy spéci lipo töltővel szóval az fullon van, de se kép se hang, nem mengy ez a gomkombináció se, legalább is kb 40s-ig nyomva tartottam addig semmi.. Viszont annak örültem hogy a mentés simán lement, de ezt inkább csak tesztnek gondoltam én is és akkor részenként megcsinálom a needromos scatter start és length -ek alapján.
első körben elég lenne a gyári preloadert feltöltenem rá? ha ettől nem indul el akkor milyen sorrendben próbáljam a többi részt cserélni?
Ja és ehhez is van több fajta preloader?
Az nvram-mal mi van azt nem látom a scatterban, azt nem lehet lementeni SP -vel?
-
Tedd fel töltőre, hátha az akku bolondozik.
Majd kb. 2 óra múlva nézd meg, hogy van-e életjel...A readback-et részenként kellett volna megcsinálni.
A scatter-t egy gyári romból vedd ki, a needrom-on biztosan találsz.
Az alapján szakaszonként tudod menteni az emmc-t.
A data-t is, ami pedig a saját adataidat tartalmazza.De a legjobb az lenne, ha mégiscsak bekapcsolna.
Recovery-be sem jut el a gombkombinációval? (power+hangerő le + hangerő fel)
-
Cris088
csendes tag
Sziasztok, Van nekem egy téglásult Lenovo A850+ om stock rommal root nélkül, de még is csak elértem nála egy sima lefagyás után, hogy se kép se hang se töltés se reset gombkombinációk.. Akku nélkül Windows kb 1-2 percenként fél percig látja MTK USB-ként, illetve SP Flash tools-sal MTK VCOM-ként sikerült lementeni readbackkel "valamit" róla: elvileg a EMMC_Boot1-et (preloader) és az EMMC_USERt ömlesztve.kb 2,9 Gb lett a mentés.Tehát működik a kapcsolat, de gondolom, hogy ez a mentés nem sok mindenre jó így egyben. Más mentési lehetőséget nem találtam csak ezt a readbacket. Vagy van más?
Szóval a kérdésem az lenne hogy ha az a célom hogy lehetőleg lementsem az összes fájlomat appokat névjegyeket, smseket, beállításokat és utána csináljak belőle egy működüképes telefont amire ezeket vissza is tudom tölteni akkor hogyan járjak el?Az eddigi olvasások alapján gondolom kellene egy scatter file a telóról, amim nincs és nem is nagyon tudok csinálni mivel csak az Sp tools látja.. de letöltöttem needromról a gyári updatelt ROMot, ennek a scatterja megvan, ebből kiolvasott start és length értékeket használhatom a mentés megadásához?
Ha betöltöm az SP be a gyári scattert akkor az end érték mást(kevesebbet) mutat mint ami a hosszából és a start-ból adódik a TXT alapján, ez azért van mert kevesebb valós adat van benne mint a dedikált terület mérete?Gondolom a readback-es mentéskor a max hosszat azaz a fentartott méretet(length) kell megadnom ugye?
Ha lementettem az adatokat akkor elég csak a gyári preloadert feltöltenem a telefonra, hogy be tudjam már kapcsolni legalább? ekkor megmaradna minden adatom és az IMEI is? ha ez nem megy akkor melyik részek feltöltésével/cseréjével folytassam?
Írtátok hogy lehet több preloader is egy telefon tipushoz, de a needromosban csak 1-fajta van szerintem, ezzel működhet?Vagy találok valahol több gyárit is amit ki kéne próbálnom?
Azt is láttam hogy nvram ban van az IMEI viszont ezt hogy tudom lementeni, mert a gyári ROM scatterjében nem látok ilyen részt így a readbackkel hogy tudom lementeni?
Elnézést hogy ennyit kérdezek, de sok órányi keresgélés után ennyi infót tudtam összeszedni laikusként és mielőtt valamit végleg törlök inkább kérdezek a profiktól:-)
-
sunnyi
csendes tag
Hali!
Vettem egy Xiaomi Redmi note 2, és twrp szeretnék felrkani rá,a gond az hogy ha rádugom aksi nélkül gépre, kb 5 mp megjelenik az eszköz majd eltünik, és ezt így fojamatosan felraktam drivert, akkor ugyan azt csinálja 2 mp es váltással, és minden egyes váltásnál rezeg egyet a telefon.. Mitől lehez ez?köszi,üdv,Sunnyi!
-
Szia!
Végre valaki előre gondolkodik, és olvas!
A mentésről annyit, hogy a gyári rom, amit meg szoktak osztani, ott a fájlok azért kisebbek (jellemzően), mert az értéktelen nullákat levágják.
Így pl. a 2 vagy 4 vagy 6MB-os preloader-ből lesz kb. 120kB.
Ugyanígy az MBR, EBR fájlokból 512kB helyett 512byte lesz.A data-t nem kell menteni, a BMTPOOL pedig nem menthető flashtool-lal.
A két preloader nevének eltérése adódhat abból is, hogy más a két preloader.
Ezt pl. diff parancssal le tudod ellenőrizni (vagy akár textfájlként is, vagy md5sum-mal).Pont azért fontos lementeni a preloader-t, mert az különbözhet egyes kiadások között (Lenovo A820 esetén volt vagy 4 féle, és nem volt mindegy, melyiket tetted fel.)
A PMT hiba a 3-as flashtool-nál gyakoribb, de az 5-ös verzió is visszaszól, ha gondja van vele.
A PMT a partition management table - partíciókezelő tábla.
Általában FW upgrade mód esetén nem jelentkezik (kivéve pl. Elephone P6000 5.0 -> 4.4 downgrade esetén).A gyári rom hibás működése a hanyag szoftverkészíttetés. Ha van hozzá mod rom, vagy frissítés, akkor érdemes azzal próbálkozni.
-
ggggg5
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbáltam a mentést. A gyári (neten találttal) pontosan egyezik a fájlok eleje, a végére azonban sok nullát ír. Azaz a metett fájlok mérete sokkal nagyobb. Pl az MBR 4kb helyett 512kb.
Gondoltam hogy akkor flesselem az újabb ROM-ot mentés nélkül. Hibaüzenet: "PMT changed for the rom, it must be downloaded".
Állítólag a SP Flash Tool v5.1352.01 ezt a hibaüzenetet figyelmen kívül hagyja (http://en.miui.com/thread-78047-1-1.html). Egyelőre nem mertem használni.A gyári és új ROM scatter fájlja (commander compare szerint) gyakorlatilag ugyanaz. A különbség ennyi:
project: k002_b_b1b5 ill. project: k002_b
file_name: preloader_k002_b_b1b5.bin ill. file_name: preloader_k002_b.bin
(Ha számít: az mbr, ebr1, ebr2 és még néhány fájl tartalmilag is egyezik a 2 rom estében)Egyébként azért flesselném mert a gyári ROM-mal hibás a működés, ezt többen jelezték egy csájna fórumban.
Mit kellene csinálnom? Előre is köszönöm a segítséget. -
Upo
addikt
Félreírtam, bootloadert írtam bootimg helyett. A preloadert természetesen nem piszkálom, csak lementettem, mert nem baj ha megvan. Esetleg még megpróbálok a bootimg-ből is egy autogen-t. Volt valamelyik telefon, aminél csak a bootimg-ből lett jó a cwm, a recovery-ből nem, de már pontosan nem emlékszem. Az adbd cserét is esetleg megpróbálom.
-
Nem akar menni az adb a twrp alatt,
Ezek szerint így alkották meg...
Picit belenyúltam, kicseréltem az adbd-t, ekkor már volt adb, de ez önmagában még nem elég a bódottáhó', mert adb reboot parancs nem működik. de alap parancsok, mint ls, cd működnek. Sokat nem tudtam vele foglalkozni tovább.
Mindezt egy WayteQ 7q-n, ahol ez az autogen TWRP gyakorlatilag nem működik: nincs touch screen.
MTK esetén a fastboot gyakorlatilag a boot flesselésére korlátozódik, meg a fastboot reboot-ra. Oszt' bakfitty.A bootloader-t (preloader) ne piszkáld. Hagyd úgy, ahogy van. Nem az fogja befolyásolni a további dolgokat.
-
Upo
addikt
Nem akar menni az adb a twrp alatt, nincs is usb eszköz, nem pityeg be a windows mikor rádugom. A fastboot jó, ott van eszköz, meg droid alatt is van adb úgyhogy nem a kábel rossz. Utána kell akkor még túrnom.
Esetleg lehet hogy a bootloadert is meg kéne csinálni unsecure-re? De azt meg nem merem flashelni, mert ha elrontom akkor vége. Nincs rajta gomb, még a recovery-be se tudok belépni. Fastboot alatt a boot nem működik, a twrp-t próbáltam bootolni, Transferring, Transmission ok, és ott áll lefagyva, nem indítja el. Pedig jó lett volna, fastboot alól rá tudtam volna bootolni a bootloader-re hogy jól működik-e.
Habár flashtool-al akkor is vissza lehet rakni a gyárit nem? Majd próbálok flashelni próbából valami semleges partíciót (cache, userdata). -
Upo
addikt
Közben kipróbáltam az Easy Magic TWRP-t, manual módban végigtoltam a válaszokat, és egész jót csinált. Landscape mód, touch hibátlan, kijelző nincs forgatva-tükrözve. Mount-ok működnek (külső sd-t még nem próbáltam) - a beépített file kezelőben látszanak, backup működik, factory reset, wipe működik, install működik, legalábbis egy friss supersu csomagot fel tudtam tenni. (kingo-val ment a root, de leszedtem és helyette ment a supersu).
Mondjuk mintha azt írta volna a varázsló, hogy secure boot-os, és a twrp alatt nincs adb, az enable mtp se működik, igazából nem ismer fel usb eszközt. Ez lehet amiatt?Úgyhogy még érdemes lenne kézzel ránézni. Jó lenne a leírás alapján még hozzáadni partíciókat a menthetőkhöz, illetve a secure dolgot megoldani.
A default.prop-ban ha ezeket az ellenkezőre állítom akkor elég lehet?
ro.secure=1
persist.mtk.aee.aed=on
ro.debuggable=0
ro.adb.secure=1az usb.storage végére ,adb
Ez elég, vagy kell még valamit csinálni?
Szerk: ez a gyári recovery volt, a twrp-ben át van már állítva, összekevertem a mappát.
-
Persze, hogy megoldható. De lehet, hogy mókás/munkás lesz.
A 7q-ra is elég nehéz volt heg(g)eszteni egy korlátozott működésű portolt PhilZ-t. (tán blogbejegyzésem is van róla )
Javaslom a Philz autogenerátort (most nem tudom linkelni).
Elméletileg a wayteq cuccok insecure kernellel jönnek, szóval adb-n keresztül tudsz root-dolgozni.
A 8127-es amúgy szerintem a 6592-nek a 4 magra visszafogott változata. Nekem pont 7Q van, és elég régóta megy. Pedig aztán szoftveresen kapott egy-két dolgot (átparticionálás, fw-upgrade-del partíciómódosítások...) -
Upo
addikt
Kerítettem egy Wayteq x995BT GPS-t. MT8127 SOC, 1G/8G. Természetesen csakbekapcsológomb van rajta, hátán reset, aztán ennyi. Gondoltam rögtön le is mentem. SP Flash Tool v5.1436.0 jó volt rá. Droidtools ugye scattert nem akar csinálni, a block mapot azért kiírja, a dumchar_info-val egyezik. Megtaláltam a xTab 7Q GEN1 javítócsomagodban egy scatter fájlt, a logo-tól kezdve voltak méret eltérések, a dumchar alapján kijavítottam. Így sikerült a flashtool-al komplett mentést csinálnom az EMMC_USER-ből, illetve az EMMC_BOOT_1-ből a preloader is lejött, legalábbis gyanítom hogy az lehet.
Jó lenne hozzá valami recovery, mert a gyári 3e recovery tök üres, nincs menüpont, ilyent még nem is láttam. Ennél aztán nehéz lenne butábbat csinálni, (ráadásul a bootimg és a recovery is 16 megás partíció) :Ráadásul valami touch kéne, twrp vagy philz vagy ctr recovery. Létezik hogy ez megoldható lenne?
-
Sas madár
őstag
Akkor ezek szerint a SpaceMTKtools -al kellene egy kísérletet tennem és ha szerencsém van akkor meglesz a scatter-em végre?
Azt már csak remélni tudom a használata megegyezik a MTKDroidTools legalábbis rá fed.Ezeket a parancsokat mikor és hova tudom be gépelni?Ehhez még gondolom nem kell root-olni.
-
válasz
Sas madár #304 üzenetére
scatteren kívül a teljes partícióleírást, méreteket az alábbi parancs kimenete tartalmazza:
cat /proc/partinfo
cat /proc/partitionsLásd P70-es blogom, amiben azért néhány dolgog benne van; persze az ott talált infók spec. a P70-re vannak.
-
Sas madár
őstag
Megnéztem és a SP Flash Tool v5.1540.00 verzió számút találtam írja hozzá a MT6735 öt a végén lévő P nélkül de gondolom ez lehet a jó hozzá habár ott már M-et is ír,ezt ellenőriznem kell..
Ott nem találtam az oldalon letöltő linket viszont a google már frissített MTK Sp Flash Tool Windows Updated to V5.1444.00 latest version 2015 verziószámot is dob.Első lépésben a scatter-re lenne szükségem de nem jöttem rá hogyan és mivel tudom ezt a saját telefonból kinyerni,hogy biztosan megfelelő adatokból induljak ki.
Közben látom és nézem a másik linket amit adtál,de ott az a verziót MT6752 MT6732-re írja.Olvasok folyamatosan ezzel kapcsolatban de nem igazán látom még át.
Én jelenlegi gyári állapotban gondoltam lementeni amit fontos,ha később bármit változtatok és nem válik be akkor legyen hova vissza térni.Jelen leírásod frissítésén nem találom mit is értesz mert ahogy írod is a link még nem él?
Mentés "egyben vagy külön" arra gondoltam ha végig elvégzem jelen leírásodban lévőket akkor kapok egy komplett biztonsági mentést ami mindent tartalmaz és nem kell más program másfajta adat mentésre ez később mindenre használható.
Még figyelmesebben elolvasva megtaláltam a választ "Ezzel le lehet menteni gyakorlatilag az egész ROM-ot, a scatter megfelelő értékeit beírva."
Feltéve ha a ROM-on kívül más biztonsági mentésre nincs szükség?A segéd táblázatodba be lehet helyettesíteni az aktuális telefon adatait és kiszámolja a Hexadecimális értékeket vagy azt mivel lehet számolni? (nem egyszerű ez elsőre)
-
válasz
Sas madár #302 üzenetére
Az újabb SoC-ok esetén újabb és újabb SP Flashtool kerül kiadásra. Ehhez a telefonodnak megfelelőt érdemes letölteni. Legtöbb esetben a needrom-on ott vannak a javallott SP Flashtool verziók.
MT67xx esetén már ebr fájlok nincsenek.
Először nézd meg a scatter-t, és a jelen leírás frissítésére vonatkozó infót is.Vanak említett - nvram - uboot MBR, EBR1-2 ezek mind csak külön külön mentéssel vagy egyben is megoldható?
Ezt nem egészen értem. Mit értesz az alatt, hogy egyben vagy külön-külön?ebben szeretnék segítséget legfőképp valami lépésről lépésre leírást,hogy ne legyen tévesztés.
Ez a leírás szerintem lépésről lépésre típus. -
Sas madár
őstag
Szia!
Kérdezném a helyes eljárást menteni szeretném a gyári állapotban amit szükséges,később jól jöhet alapon.
Doogee y100 PRO készülék ami MTK6735 -ös.
Olvasom a SP Flashtool használatát,ezzel minden kompletten egyszerre mentésre kerül?
Vanak említett - nvram - uboot MBR, EBR1-2 ezek mind csak külön külön mentéssel vagy egyben is megoldható?
Ehhez a telefonhoz melyik verziót kell használnom?
(Állítólag az első netre csatlakozáskor már jön is rá frissítés de ezt a support-ban nem látom mi lehet a frissítésben,vagy nem jó helyen keresem.)
Arra gondoltam még ez az első frissítés előtt érdemes lenne a gyári állapotról egy komplett mentést eltenni.
ebben szeretnék segítséget legfőképp valami lépésről lépésre leírást,hogy ne legyen tévesztés. -
djcefre86
csendes tag
Szia Cappa72
A nem biztos hogy megfelelő a téma, de valami hasonló dolgot szeretnék kérdezni. Van nálam egy Lenovo S960x típusú klón telefon ( CHip MT6572) ami majdnem tégla. Se kép se hang akku nélkül éppen kommunikál a géppel de az adott programokkal nem tudok kivarázsolni belőle Scatter file-t. Nem működiik az Sp Flash tool readback opció sem az Mtkdroid tools-os kiolvasás. Ezen a téren még kezdő vagyok valami ötletet; vagy megoldást szeretnék erre a problémára. egy videot találtam a készülékről:
https://www.youtube.com/watch?v=O_9NdwXoD6E
Találtam már hozzá romokat scatter-eket, de ha a preloader ki van pipálva akkor SP_Enable Dram Fail (4032) vel megáll/el sem indul a frissítés. Szóval Preloader-t szertnék valahogy visszavarázsolni rá.
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv Misi
Új hozzászólás Aktív témák
lo Kérlek jelezd, ha találsz benne hibát !Köszönöm apeelme és Keeperv85 véleményezését.Az MTK platformhoz tartozó SP...
- Intel Core i7-7700K 4-Core 4.2GHz LGA1151 Processzor - Több db - Számla + Gari 12 hó
- Intel Core i5-14400F + ASUS TUF Gaming B760M-BTF WIFI D4 + Corsair VENGEANCE 16GB 3200MHz -Gari:12Hó
- Intel Core i3-12100F + ASUS PRIME H610M-K D4 + Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200MHz - Gari: 12 hónap
- Samsung odyssey G3 180 hz monitor
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Black SB M/L GPS
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest