Új hozzászólás Aktív témák

  • F.E.K..

    senior tag

    válasz gusthy #6080 üzenetére

    Az igaz. Egyszer sikerült nekem is megborítani a rendszert, frissítés után teljes lett a káosz némi előző verzión elkövetett figyelmetlen konfigurálásom után...

    Ha valakinek kellene:

    1. Mentsd le a fontos adatokat.
    2. Tölsd fel az akkumulátort.
    3. Pc-re tölsd le az intel usb driver-t és csomagold ki egy mappába. (Lehetőség szerint ne túl hosszú és bagy bonyolult útvonalat használj).
    4. Tölsd le az adb fastboot eszköz, és csomagold ki egy mappába (lehet ugyanaz mint az előző)
    5. Tölsd le a megfelelő verziójú teljes firmware-t. Ne csomagold ki, csak rakd abba a mappába ahová az adb fastboot eszközt is raktad.
    6. Ha kész és feltöltött az akku kapcsold ki a telefont.
    7. A telefonon tarsd nyomva a hangerő le és a bekapcsoló gombot, amikor a telefon rezzen egyet engedd el a bekapcsló gombot.
    8. Amint megjelenik a bootloader menü engedd el a hangerő gombot is.
    9. A hangerő fel és le gombokkal válaszd ki a "recovery mode" módot (a képernyő tetején látszik ;))
    10. Ha megvan akkor nyomd le a hangerő fel és bekapcsoló gombot egyszerre. A telefon újraindul.
    11. A recovery menüt látod a képernyőn. A hangerő fel és le gombokkal lehet mozogni a menüben. Előszöt válaszd a "wipe data/factory reset" pontot majd a bekapcsoló gomb, ha kész válaszd a "wipe cache partition" pontot és ismét használd a bekapcsoló gombot. (Türelem, eltart egy darabig, nem fagyott ki, nyugalom ;))
    12. Amikor kész, válaszd ki az "apply update from adb" pontot és nyomd le a bekapcsló gombot.
    13. Csatlakoztasd a pc-hez a telefont, és amikor a rendszer éri add meg az intel driver helyét hogy telepíthesse, és telepítsd ("Moorefield" eszközként fog látszódni a telefon).
    14. Indítsd egy parancssort az adb eszköz mappájába (rendszergazdai jogosultsággal), és gépeld be (idézőjelek nélkül) : "adb devices". Ha minden rendben van listáznia kell a csatlakoztatott telefont. Ha üres a lista vagy hibaüzenezet kapsz ellenőrizd a kapcsolatot, drivert, telefont, miegymást mielőtt tovább lépsz!
    15. Gépeld be (idézőjelek nélkül) : "adb sideload firmware.zip" ahol a firmware.zip a letöltött teljes firmware neve legyen.
    16. Türelem... (Az sem baj ha közben nincs áramszünet, egyéb okokból lefagyó számítógép, kábelt széthúzó háziállat, nagymama, miegymás ;)
    17. Újraindítás után meg is vagyunk, lehet elvégezni az alapbeállításokat és mehet vissza a mentésből ami szükséges.

    Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

Új hozzászólás Aktív témák