Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz BaliJack #8698 üzenetére

    Kicsit OFF leszek, de nagyon szemléletes példát írok erre, tipikus magyar sajátosság:

    Rengeteg olyan embert látok, akik hatalmas autókkal járnak (BMW X5, Audi A4/A8, VolksWagen Passat, stb.), csilli-villi, 10-20-25 millió forintos kocsik, szeretnek könyékig kihajolni belőle, napszemüvegben illegetni magukat a forgalomban, utánadudálni/füttyögni a nőknek a volán mögül. Aztán egyszercsak azt látom, hogy befordulnak egy panelnegyedbe és negyedórát keresik a parkolóhelyet, majd letéve az autót felvonulnak a 30 négyzetméteres lakásukba, ahol adott esetben még az anyjuk is ott lakik velük.
    Ahol én lakom is rengeteg luxusautóval rendelkező fiatal titán lakik és arra sajnálják a pénzt, hogy havi 10-15 eFt-ért mélygarázsbeállót béreljenek maguknak ott, helyben, a házuk alatt. Nem. Neki pont jó, hogy kint áll a 20 milliós autója az utcán, tilosban, kitéve minden környezeti és emberi hatásnak. Aztán ha valaki megszólja ezért, vagy kár éri, még neki áll följebb. Arról már nem is szólnék, hogy a lakása sem ér közel sem annyit, mint az autója. Ezekre mondom én, hogy pénisznövelőként használják az autót és nagyon sok ilyen ember van. Nekem jelenleg nincs saját autóm, viszont van egy normális lakásom, ami biztosan többet fog érni, mint a jövendőbeli autóm, ha lesz egyszer, mégis boldog vagyok és leszek akkor is, pénisznövelő autó nélkül is.

    Azt akarom ebből kihozni, hogy az embereknek nincs egészséges értékrendjük. Ha megveszel egy konzolt, gyakorlatilag az önös érdekeid tartod szem előtt, hiszen - akárhogy is - de az mégiscsak egyvalamire alkalmas igazán: játszani. Hiába mondanám én a páromnak, ha nem lenne egy TV-m, de lenne egy PS3-mam, hogy "hú ugye de milyen jó, hogy van egy PS3-munk?", mikor úgysem ül le elé soha, ellenben TV-t és filmet nézni nagyon szeret velem.

    Magától értetődött - mivel egyrészt én is hihetetlenül szeretem a filmeket, másrészt a családban más is, harmadrészt meg mert még minidig alapvetőbb felszerelési cikk egy háztartásban egy TV, mint egy PS3 - hogy először TV-t kell venni, majd utána PS3-at. Ezt már csak az is ösztönözte, hogy sokkal másabb 42"-on játszani fullHD-ben, mint 22" előtt kuporogni.

    Amúgy közel sem olyan elérhetetlen a nagy TV, mint ahogy gondolod. Tavalyi szériás, kiválóbbnál-kiválóbb 42"-os Panasonic plazmákat vágnak hozzád már 160 eFt-ért, de idei 50"-os modellt is kapsz már 240 eFt-ból. 50"-osat! Azaz 127 cm képátlójút! Szerintem aki 90+ eFt-ot rászán egy PS3-ra, amihez nem mellesleg annyiba kerülnek a játékok amennyibe, annak nem hiszem, hogy annyira elérhetetlen cél lenne egy normális TV, mivel mindkettő luxuscikk. Szóval nem a mélyszegénységben élők veszik a PS3-at, no.

    Nem akartam senkit megbántani, csak a véleményem mondtam el korábban is. :R

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák