Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz soliddreams #27113 üzenetére

    Nem értek egyet azzal a véleménnyel, hogy ha sok az SD-anyagod, akkor nem lenne érdemes G20-at venni. Inkább úgy fogalmaznék, hogy CSAK AMIATT nem érdemes, viszont ha van lehetőség HD-lejátszásra, HD-TV előfizetésre, stb. (legtöbb esetben ezek már eléggé jól elérhetők), akkor mindenképp érdemes megfontolni, hosszabb távon tuti jól jársz vele. Mindemellett viszont az SD-anyag is nagyon pazarul tud rajta kinézni. A felbontás csak egy dolog, amiatt valóban romolhat valamennyit a minőség (bár ez leginkább csak minőségi lejátszó kérdése), viszont sokkal többet nyersz általános képminőségben (feketeszintben, színhűségben, mozgásmegjelenítésben) egy G20-szintű TV-vel, mint amennyit veszítesz a nagyobb felbontással az SD-megjelenítés terén.

    Pont tegnap próbálgattam DVD-ket, nálam is sok SD-anyag van ugyanis és meg kellett állapítanom, hogy a lemezek nagy hányada olyan jól fest a G20-on, hogy sok esetben meg nem mondaná az ember, hogy nem natív 720p-t lát. Persze van olyan is, amelyik már csak so-so kategória és van pocsék is (mondjuk az már CRT-n is szarul fest), de ez utóbbiakból van kevesebb.

    Nem kell még annyira temetni azt a DVD formátumot, persze, egyértelmű, hogy nem az a jövő, de amíg itthon 6-7 eFt egy BD, addig az átlag vásárló rohadtul nem fogja megvenni, szemben a 2 eFt-os, dupla DVD-vel, ami egy minőségi lejátszóval elég jó képet ad. Sehol a világon nincs még tervben egyébként a DVD kivezetése, mindenhol minden megjelenik DVD-n is, a BD még nagyon az elején tart és egyébként nem is vagyok biztos benne, hogy a fizikai BD olyan sikeres és elterjedt lesz, mint a DVD, mivel egyszerűen átalakulnak a fogyasztói szokások: mindenki az elektronikus tartalmat keresi, így a CD-vásárlás/filmvásárlás folyamatosan háttérbe fog szorulni. Az a durva egyébként, hogy igény bőven lenne a BD-re, csak olyan idióta felfogásuk van a magyar forgalmazóknak, hogy alacsony példányszámot gyártatnak és emiatt magasak maradnak a lemezek árai. Meg lehet nézni a friss megjelenéseket: a fémtáskás Eredet BD-ből az összes elfogyott előrendelésben, pedig 16 eFt az ára, de ott van a digipack-os Alien-gyűjtemény közel 40 eFt-ért és a szobros verzió közel 50 eFt-ért, mind elfogyott előrendelésben, megjelenés előtt. Egyszerűen nonszensz, nem hiszem el, hogy nem látják be a forgalmazók, hogy nem is olyan kicsi a hazai BD-piac felvevői hányada, csak normális árakat kéne diktálni, amit egyértelműen a nagyobb példányszámban való megjelentetéssel lehetne meglépni. Csak ezt a rizikót nem nagyon vállalja fel egyikük sem. A felsorolt kiadványok nyugaton feleennyiért beszerezhetők, ahogy az itthon 20 eFt-ba kerülő Vissza a jövőbe BD-trilógia is megkapható 12 eFt-ból Bécsben. Hozzáteszem: mindegyiken ott a magyar vonatkozású tartalom (szinkron is, felirat is), bitről bitre ugyanaz a lemez, csak a szitázása más (vagy még az sem, csak a borító).

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák