Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    válasz Patice #64997 üzenetére

    Egy részleges félreértés miatt (úgy volt, hogy a kivitelező a kérdezésem nélkül már megrendelte a kábelt, de aztán kiderült, hogy véletlenül csak Cat6-et, amit utólag lemondott) még mindig nem rendeltem meg a kábeleket, viszont most már nagyon kellene. Úgyhogy gyorsan futnék még egy kört a jelöltekkel, a javaslatokat - pláne a lentebbi kompatibilitási kérdésekre - pedig nagyon megköszönném, mert azokon bukhatna minden.

    CAT 6A U/UTP fali kábel, 500 MHz Eca 10Gbit, AWG 23/1 - a méltán híres :DDD BKT Elektroniktól, ha jól értem. Ez mondjuk elég vastag kábel annak ellenére, hogy csak U/UTP (8,8 mm), 305 Ft/m.

    Draka UC500 Cat6A F/FTP falkábel 500MHz LSHF - 292 Ft/m, elég szimpi. És elvileg csak 7,1 mm, ami a plusz szigeteléssel a fentebbi U/UTP kábel mellett elég érdekes. És ugyanúgy AWG23 réz és 500 MHz.

    Draka UC900 Cat7 S/FTP falkábel 1000MHz LSHF - Ez már Cat7, de ha jól gondolom, akkor ez még kompatibilis, pontosabban kompatibilissé tehető a sima Cat6a csatlakozókkal/dugókkal is (alapból már másmilyen dugó menne rá, de mivel a kábelek ugyanolyanok benne, ezért Cat6a-ként is használható (?))

    Belden Cat.6A S/FTP falkábel 625MHz LSoH - ehhez sajna nincs pdf-es speci, de jó eséllyel merevebb/vastagabb a többinél, ami nem túl szerencsés. 292 Ft/m.

    S vagy F/FTP-s kábelek is mehetnek sima UTP-s fali aljzatokba, vagy csak FTP-s, STP-s vagy UTP-sbe? Értelme nyilván nem nagyon lenne a kombinálásuknak, de most leginkább a kompatibilitás, illetve annak esetleges hiánya érdekel. Meg az se mindegy, hogy ugyanúgy, ugyanazokkal a dugókkal (is) szerelhető-e az F/STP, mint az UTP, vagy valami más kellene a szigetelés miatt?

    Mondjuk ahogy néztem, Legrand Valenában/Valena Life-ban Cat6-hez van UTP és FTP, Cat6a-hoz viszont látszólag csak STP (ez is olyan).

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák