Új hozzászólás Aktív témák

  • junkpod

    nagyúr

    Sziasztok! Rejtélyesen viselkedik a hálozatomban egy gép. Win7-es régi laptop.
    Mivel az akksija miatt már nem mobil szegény, így elhatároztam, hogy kábellel kötöm be a lassú 54mbites wifi helyett, ezzel gyorsítva rajta a netet, amit nemrég vittem messzebb tőle. Egy fast.com-os mérés a wifivel 20-30Mbit sebességet mutatott. A net előfizetésem 120-as, amit más eszközökkel gond nélkül kihozok.
    Bedugtam a beszerzett új kábelt (6-os) és legnagyobb csalódásomra semmi nem javult... Ez tegnap este volt, ott később kiderült a net hozzáférésem is alul teljesített (50Mbit körül volt).
    Ma reggel már tudatosabban estem neki, megfontolt lépésekben:
    1- netet ellenőriztem, 120Mbit, OK (telefon, wifi)
    2- egy másik (i5-ös) laptop + új kábel közvetlen a switchbe (USB-ethernet adapterrel...), mérés iperf segítségével, 950Mbit, OK
    3- ugyanez a laptop a régi laptop szobájában lévő fali csatlakozóba kötve az új kábellel, iperf, 950Mbit, OK
    4- régi win7es laptop (á! hiszen ebben gigabites hálókártya van! akkor a beállításokban miért csak 10/100/auto van írva?), kábellel, iperf 910Mbit, OK

    Na nézzük a netet, hát persze, hogy nem volt 120Mbit, jó ha 55-re felment... Azután egy kis idővel, szenvedések és sebesség mérés tucatok után hirtelen felment 120-ra, de elég nehezen és nem is stabil a dolog. Ráadásul a fast.com 120-at a speedtest pedig 50-60 körülit mutat.

    Azt gondolom a régi laptop és a win7 beállítások lehetnek a szük keresztmetszet, mit érdemes a hálózati beállításokabn ellenőrizni és beállítani? Vagy csak win7 reinstall segíthet?

    Box's don't touch!

Új hozzászólás Aktív témák