Új hozzászólás Aktív témák

  • BenJoe80

    senior tag

    Sziasztok!

    Korábban már kérdezősködtem a témában kapcsolatban, de nem igazán oldódott meg a probléma. Pontosabban amivel akkor küszködtem megoldódott, de most más probléma lépett fel. Szóval most másképp állok neki...

    Amit el szeretnék érni: van három épület (lásd a képen) és szeretnék mind a három épületben internet kapcsolatot.

    Jelenleg ez a felállás: a modem (Belkin N+ F5D8635-4 v1) a sárga helységben van. Erre csatlakozik egy range extender a zöld helységben (TP-Link TL-WA730RE), amiről UTP kábellel két asztali PC csatlakozik (közöttük egy TP-Link TL-R402M router switch módban, azaz mind a 3 UTP kábel LAN portba csatlakoztatva).

    A sárga helységben, a modemre még csatlakozik UTP kábellel egy wireless router (TP-Link TL-WR741ND, szintén switch módban, azaz a UTP kábel LAN portba csatlakoztatva), amire wirless csatlakozik egy laptop a piros helységben. Lehet, hogy hülyeség, de azóta, hogy range extender csatlakozik a modemre, wireless más laptop nem tud vagy csak nagyon bizonytalanul és gyengén tud csatlakozni a modemre. Ezért raktam be UTP kábellel a TL-WR741ND-t és azóta wireless erre csatlakozik a laptop a piros helységben.

    Viszont lenne egy másik laptop is a kék helységben, ami ugyan látja a Belkint is és a TL-WR741ND routert is, csak éppen internetkapcsolat nincs.

    Szóval:

    - hogyan tudom azt megoldani, hogy mindenhol legyen stabil wireless kapcsolat?
    - meglehet ezt oldani a jelenlegi modemekkel, routerekkel?
    - ha nem, mire lenne szükségem és mennyibe kerül?

    A segítséget előre is köszönöm!

    Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

Új hozzászólás Aktív témák