Új hozzászólás Aktív témák

  • pocokxx

    Közösségépítő

    Sziasztok!

    Egy net megosztással kapcsolatban merült fel bennem egy-két kérdés.

    Az alaphelyzet: Képzeljetek el mondjuk egy nagy szállodát, ahol egymástól fizikailag is távol és elkülönítve van 3 router. Az első router (router1), PPPoE csatlakozik a modemhez, illetve egy vezetékkel össze van kötve egy másik routerrel (router2). A router2 "Dynamic IP" vel csatlakozik, és rá van kötve 1 asztali gép, ill. 2-3 eszköz csatlakozik vezeték nélkül, illetve össze van kötve egy másik routerrel (router 3), ami szintén dynamic ipvel csatlakozik, és ehhez újabb két eszköz csatlakozik vezeték nélkül.

    MOD: A router2-nél lenne egy apró változtatás, ugyanis be lett húzva a vezeték a szobákba, és kellene egy olyan router, aminek legalább 6 LAN portja van. (A mostaninak csak 4 van.)

    Lehetőségek:
    1) Maradt még egy router (router4) , amit be lehetne kötni a rendszerbe. Vagy már nagyon sok lenne a 4? Vagy statikus IP-t beállítva stabil maradna a dolog?

    2) 8 portos routerre cserélnénk a 2. at. Viszont ahhoz, hogy megmaradjon a wifi, komoly pénzeket (50k+) kellene kiadni, ami nem vállalható... Ami szóba jöhet: Egy vezeték nélküli 8 portos router illetve, ( hogy megmaradjon a wifi), rá kellene kötni még egy eszközt.Azonban, így már ugyanott vagyunk, mint az első pontnál...

    3) Switch, de hogyan... :F

    Várom a hozzáértők válaszát! Előre is köszönöm. :R

    [ Szerkesztve ]

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

Új hozzászólás Aktív témák