Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz piqla #9631 üzenetére

    Nem kell semmit beállítani, csak speciális egereknél.

    Az URL mező előzmények része úgy rossz, ahogy van, még az IE6 is relevánsabb URL-eket dobott, remélhetőleg az Opera 11-ben ezt is megcsinálják majd. Valahogy az addressbar nem az erősségük, a címsorkereséssel is csak a kínlódás van.

    9.1x-ben végre eljutottak oda, hogy "g" előtag nélkül kettő, vagy több szónál nem dob 404-es hibát, hanem rákeres az alapértelmezett motorral.
    9.5-ben (vagy 9.6-ban, nem tudom már) kapott egy teljes előzménykeresést, ami nagyon jó lenne egy tökéletes, szabványos weben, egy reklámokkal teli káoszban viszont sokszor többet árt, mint használ. A 10.5-ben végre eljutottak a címsorkereséssel a Firefox szintjére. Vagyis működik egy szónál is (amit már előtte is kis trükkel meg lehetett oldani) és kapott autofill-t a korábban manuálisan beírt címekre.

    Viszont ha a kulcsszó "/" és ":" karaktereket tartalmaz, akkor megkattan, ha pedig .-ot tartalmaz, akkor is 404-es hibát dob, ahelyett, hogy ha nem találja a szerencsétlen a nem létező oldalt, akkor nyilván rákeres.

    Arról nem beszélve, hogy a teljes címsorkeresés még véletlenül sem általános használatra van tervezve, hanem olyanoknak, akik maximum wikipédia szócikkeket látogatnak. Egy hétköznapi példa:

    Tegyük fel egy korábban látogatott állatokkal kapcsolatos oldalt keresek. Beírom a címsorba az állat szót aztán ezt az oldalt fogja kidobni, mert szerepel ez a szó az aláírásodban. Ennek ellenére abszolút nem releváns.

    Ha kikapcsolod még rosszabb, ugyanis amíg nem írod végig a szót addig azt az oldalt sem fogja kidobni, ahol a title-ben szerepel az adott szó.

    Ami felhúz például utóbbi időben gyakran látogattam a Desktop Team-et a snapshotok miatt.
    Elkezdem írni: desk -> Semmi
    Írom tovább: desktop -> Leginkább PH-s oldalakat listáz ki.
    Írom tovább: desktopte -> Semmi.
    Írom mégtovább: desktopteam -> Végre kidobja. De nem a http://my.opera.com/desktopteam/blog/ oldalt fogja elöl hozni, hanem a http://my.opera.com/desktopteam/blog/2010/03/26/snapshots-for-everyone?startidx=400#comments oldalt.

    És akkor még egy szót sem szóltam arról, hogy ha elkezdem írni: "goo" kilistázza a Google-s oldalakat.
    Ha ezt írom: "oogle" akkor nem listáz ki semmit.

    Viszont ahogy észrevettem, ha 50000-re állítom a History-t és folyamatosan törölgetek belőle, akkor 3-4 nap után egész szépen tanítható. ;]
    Az algoritmusa pofonegyszerű. Azokat az oldalakat hozza előre, amit többször látogattál. Viszont a Reload-ot és a Gyorshívós/Könyvjelzős megnyitást nem veszi figyelembe. Csak ha közvetlenül nyitottad meg address dropdown-ból illetve bepötyögted vagy paste and go-val mentél vagy az oldalról nyitottál meg linkeket.

    Tehát ha én például írok itt 3 hozzászólást az http://prohardver.hu/tema/opera_bongeszo_2/friss.html hiába frissült többször, akkor is a http://prohardver.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=121518&rtoid=9631 domaint fogja kidobni, mert azt 3x nyitottam meg az oldalról.

    Tényleg az Opera a böngészők Linux-sza. Sokan nem értjük miért durran el a FF-ről/IE-ről/Chrome-ról frissen átálló emberek agya, mikor olyan "triviális" dolgokról beszélünk neki, mint opera:config, userJS, userCSS, sajátgombok, stb. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák