Új hozzászólás Aktív témák

  • h_143570

    addikt

    válasz volvoguy #9242 üzenetére

    Nem egeszen, a sandbox csak a kerdeses alkalmazast kulonit el, az operacios rendszer es az azon futo programoktol. Igy esetlegesen egy programozas technikai hiba vagy sebezhetoseg elmeletben nem tud kart tenni masban.
    Vistatol folfele szinte az osszes alkalmazas egy virtualizalt kornyzeteben futt. Ez nem teljes erteku sandbox mivel csak a User konyvtarba torteno valtozasok egy reszet es registry modositasokat iranyitja at. Tenyleges sandbox megoldashoz kulso progik szuksegesek pl Sanboxy. Ez a tamadasoktol nem ved csak minimalizalja az esetleges karokat.

    A Private bongeszes az osszes jelenleg piacon levo korszeru bongeszoben csak a helyi bongeszeessel kapcsolatos inforamciokat nem tarolja el. Az ip cim tovabbra is lathato lesz kulonben a szervereknek eselyuk nem lenne tudni, hogy hova kell kuldeni az adatokat.

    Az altalad elso bekezdesben leirtakat hivjak anonimizacionak. Ez rendszerint egy szolgaltaas ami Tor vagy Proxy szokott lenni, ujabban VPN.

    Szoval ha nem akarod, hogy megtamdjanak, direktben, akkor valamlyen anonimazlo szolgaltasra lesz szukseged. (az ingyenesek kozul talan a Tor, de sajnos veszetul lassu). Ez az altalad letoltott progik ellen nem ved, illetve a weboldalakba agyzatott sebezhetosegek ellen ugyszinten hatastalan.
    Ez lehet minimalizalni Sandbox megoldasokkal es megfelelo virusvedelemmel, esetlegesen hoza ertobeknek viselkedes elemzos szoftveres tuzfallal.
    Azt, hogy szuleid/ismeroseid/rokonaid illetve a veled egy gepet hasznalok ne tudjak, hogy mit csinaltal a gepen ahhoz a Private bongeszes.

    - Szoval ha el akarsz tunni a netrol sima bongeszes soran akkor anonimzalo szolgaltas.
    - Ha biztonsagost szeretnel a tamadasok ellen akkor elso sorban virus irto, esetlegesen sandbox es viselkedes elemzos tuzfal.
    - Ha meg helyileg nem akarsz nyomot hagyni akkor meg private mode.

Új hozzászólás Aktív témák