Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz AtHoS #24419 üzenetére

    Mondjuk itt felmerülhet az a probléma, hogy nagy méretű letöltésnél amíg töltődik lefelé a fájl belebaromkodhat, ha nincs zárolva a letöltés alatt álló fájl.
    Szinte esélytelen az ilyen hiba, épeszű fejlesztő vagy sharing nélkül hozza létre az írt fájlt, vagy másoknak csak olvasásra megnyitást enged, ameddig nem fejezte be a letöltést. A régi Opera így csinálta: olvasásra meg tudtad nyitni, de írásra és törlésre nem.

    Az új Opera is, ráadásul a letöltés befejezéséig a fájl kap egy extra .opdownload kiterjesztést is (többen reklamáltak is emiatt, mert így nem tudják a letöltés alatt álló filmet elkezdeni nézni, mert más a kiterjesztése).

    A mappafigyelés megoldható, de az a probléma vele, hogy a letöltés során a két fontos információ (fájlnév, mime type) közül a mime type elveszik. Egy natív komponenst is tartalmazó bővítménnyel lehetne megoldani az automatikus, mime type és kiterjesztés megnyitást, mint a régi Operában, de a chrome.downloads API limitáltsága miatt vagy a megnyitás miatti ideiglenes letöltéseket kellene átmozgatni a normál mappából a tempbe, vagy a mentett fájlokat a tempből a kiválasztott helyükre.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák