Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz dqdb #18554 üzenetére

    "Így néz ki nálam a Google keresője a profilomban található search.ini-ben (azt a Deleted=1 sort nem értem ):"

    Azt jelenti, hogy törölve van a gyári Google kereső. Hogy miért jelenik meg (bug?) azt nem tudom.

    Tudod az Opera itt is olyan hihetetlenül logikus, hogy ha törölgeted a gyári keresőket (a Yandex-et, eBay-t és társait szoktam), akkor ahelyett, hogy ezt egy logikusan elkülönített szekcióban tárolná, bevágja a custom (profilodban lévő) search.ini-be, számozással ráadásul. Tehát ilyenkor a legelső keresőtől indul a sorrend, aminél Deleted=0 van.

    Én azért csináltam ezt, mert a Wikipédiát például ha nem töröltem, akkor úgy következett, hogy Google, Wikipédia és utána a többi. Én meg a Google alá akartam egy Google HU-t is meg egy Bing-et és csak utána a Wikipédia). Mert ugyebár a sorrendet se lehet GUI alól módosítani, egy Up és egy Down gomb nyilván túl nagy terhet jelentene. Van SearchINIEditor meg tudod kézzel INI-t túrva, csak a legidegesítőbb, hogy ilyenkor a számozást is át kell írogatni, hogy sorrendbe legyen.

    Én kikapcsoltam a keresők szinkronizálását, ugyanis az utóbbi napokban nálam is meghülyült. Kétszer szerepelt a Google ugyanazzal a kulcsszóval, 2-szer és 3-szor szerepelt eltérő kulcsszavakkal ("l" és "a") és szerkesztés után az Opera indításával együtt visszaszinkronizálódott a hibás beállítás.

    A suggestion-nel pedig nekem is eljátszotta, hogy hol működött, hol nem, pedig az URL stimmelt.

    "Az a szép, amikor valami hiba következik be kicsomagolás közben, és addig nem tudod feltelepíteni sem a programot, amíg nem jut eszedbe a %TEMP% mappa tartalmát kukázni, mert minden telepítési kísérlet hibaüzenettel zárul."

    Én olyannal is találkoztam már, hogy a Temp időszakonkénti ürítése után hónapokkal később akartam uninstallálni valamit. Az uninstall folyamat felénél leállt hibával, mert valami szükséges fájlt (a Temp-re hivatkozott) nem talált, ezért kérte, hogy helyezzem be a telepítőlemezt.

    (#18556) Kuruc2: "Rókában legalább meg lehetett nézni." - és hogy örültek ennek az adathalászok. :D

    (#18557) hunfatal: "Nekem még sosem felejtett el jelszót." - Nem felejti el, csak nem működik többé. Elég hozzá, hogy változtatnak valamit az oldalon és az űrlapok más ID-t kapnak, vagy hasonló.

    "(#18579) Sk8erPeter" "Mi lesz helyette? Vagy nincs terv?" - Gondolom a Chromium-os Developer Tools

    (#18580) Kuruc2: Előfordul néha. Mikor fullscreen-ből Alt-Tab-ozol lesz egy szép nagy Adobe ikon és ott megy benne a Flash videó, a tálca visszajön. Ha ilyenkor nyomsz egy Win+D-t, akkor ott marad az Adobe ikon a tálcán, azaz külön task-ként fut. :D

    (#18590) brd: Nem. Lesz egy ugyanolyan Opera, csak a motort cserélik ki alatta. Ami ezzel összefügg, azoknak kérdéses a sorsa, de elvileg azon dolgoznak hónapok óta (mialatt csak bugfix buildek jöttek ki), hogy működjenek Webkit motorral is. Sok dolog miatt én is aggódom. De ha csak a mindenhol működő mozdulatparancsokat és a konfigurálható billentyűparancsokat veszed alapul, már akkor köröket ver a Chrome-ra.

    Sok userJS, userCSS az enyészetté válik, ahol sok elhagyatott kiegészítő sem lesz átkonvertálva, amik miatt aggódom: szövegkijelölés, sajátgombok, spatial navigation, Fast Forward, History Navigation Mode, SSR (Small Screen Rendering), MDI, anonymous függvény, opera.MagicVariables, on-the-fly forráskódszerkesztés, képmegjelenítési mód none/cached/show, valósidejű CSS alkalmazás ki/be kapcsolás, a .htaccess értelmezése a kényszerített letöltéseknél (hogy meg lehessen nyitni böngészőben is előzetes lementés nélkül), hogy a letöltés elindul-e a dialógusablak felugrásakor, illetve ezzel összefüggően az Operában megnyitott fájlokat az Opera cache-ből menti le a végleges helyre, miközben a többi böngésző ilyenkor az eredeti URL-ről akarja letölteni.

Új hozzászólás Aktív témák