Új hozzászólás Aktív témák

  • Tutti-amigo

    tag

    Sziasztok!

    Szeretnék egy kis segítséget kérni a tisztelt kollégáktól. No szóval van (bár lehet csak volt) egy Canon MG5150 multifunkcionális nyomtatóm. A minap szerettem volna nyomtatni amikor is akkor még számomra B200-as hibát dobott. Igaz nem mai a masina, de azért nagyon nem volt hajtva. Legutóbb csodálkoztam is hogy még nem száradt be a fej. No gyorsan meg is néztem mi lehet ezzel csinálni, de túl sok időm nem volt rá ugyanis egy repjegyet kellett nyomtatnom vele a másnap hajnali úthoz. Így az első szembejövő megoldási javaslattal éltem, ami annyi volt, hogy nyissam fel és amikor a fej megpróbál behúzódni középre akkor zárjam le és annyi. Megcsináltam. El is tünt a hiba. Aztán próbáltam nyomtatni de mikor elkezdte köszörülni magát a végrehajtáshoz megint bedobta a hibát. Megcsináltam újra az előbb leírta műveletet ami ismét megszüntette a B200-at majd újbóli nekifutásra mostmár kinyomtatta a repjegyet. A nyomtatás rendbe is volt, de ahogy kitolta a papírt fogta magát és kikapcsolt. Kihúztam a tápkábelt és hagytam pihenni. A nyomtatás múlt hét csütörtökön este volt és a tápot tegnap eset bedugtam újra és megpróbáltam bekapcsolni a masinát, ami sehogy se sikerült. Nem mondom hogy végigpróbálta minden neten fellelhető voodoo metódust neki de azért ez már eléggé figyelmeztető

    Az életpályájáról annyit, hogy miután az eredeti patronok kifogytak, magát az eredeti patront töltögettem és a chipeket az erre vett reseter-rel tettem a gép számára ismét ehetővé.

    Nem sokkal ezen ominózus eset előtt amikor feltöltöttem a vékonyabb sárga patront valamiért az istennek sem akarta megenni. Ekkor vettem egy készlet nem eredeti chippes patront és a többi eredeti mellé a sárgát bedobtam. Nem emlékszem már tisztán, hogy hogy volt pontosan de talán először valamit problémázott vele, de végül megette. De ez nem biztos lehet simán vitte, erre már nem emlékszem jól. Ezután történt a csütörtöki ominózus nyomtatásom.

    Olvasgattam a B200-as hibáról időközben és látom hogy ezt több dolog is okozhatja de gyakran fejet kell cserélni benne, ami nyilván nem fogja megérni. Azért a fej- és érintkezők tisztogatását elvégezném hátha szerencsém van, de előbb be kéne valahogy kapcsolnom. Biztos van erre valami szervizes gombkombinációs megoldás, illetve ha a B200-as gondokkal kapcsolatban kaphatnék egy utinert, hogy mit hogyan nézzek meg, vagy ellenőrizzek a tápegységén, nyomtatófejen amiből következtetni lehet arra, hogy még lehet-e rajta gazdaságosan segíteni vagy annyi.

    Előre is nagyon köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák