2013. május 26., vasárnap

(#7001) katt777 válasza Henker2 (#6999) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Smartdoki nem játszik?

Amúgy +1 érv nVidia mellett, ha valaki vacillálna: nVidiával van CUDA-m, így tudok rtlk és tv2 .ts felvételeket szerkeszteni TMPGenc VMW5-tel (mással nincs hang, XPress-szel meg akad), de CUDA nélkül (értsd: Intel v. AMD) simán kidobál, fagy. Most még jobban örülök, hogy váltottam.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#7002) Dr. Gabo válasza katt777 (#7001) üzenetére

Dr. Gabo
(tag)

Egyet értek. Az Adobe Premier PRO is használja a CUDA-t videó szerkesztéshez és jelentös sebességnövekedést okoz a síma CPU feldolgozáshoz képest.

A CUDA nálam is szempont volt.

(#7003) katt777 válasza Dr. Gabo (#7002) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az én CUDA-s progim mérései szerint a CPU elég gyors (4.5GHz), hogy ne akarják azt használni, és tényleg nincs lényeges különbség a kódolási időkben CPU vs. CUDA (ez persze sima 560 kevesebb maggal), de egyrészt nem mindegy, hogy CUDA-val használhatja más a procit (azt beállítva kb. 20% CPU / 80% CUDA szinten megy a kódolás VMW5-ben, több folyamat esetén ez változhat), másrészt meg az még jobban számít, hogy ez az egyetlen használható videó kódoló CUDA-val nem hal meg.

[ Szerkesztve ]

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#7004) kengyel

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Most jelentkezett a 2. TDR hibám az asus gtx 560 dc-nél. Nem akar az nvidia már lépni valamit ? Kezd idegesítő lenni. És mindez firefox alatt. :W

http://www.youtube.com/user/kengyel74---S3 ( I9305 )

(#7005) Gyurma23 válasza kengyel (#7004) üzenetére

Gyurma23
(fanatikus tag)

Én operát használok és tavaly decemberben vettem a kártyát eddig 1-er jelentkezett nálam ez a hiba.

(#7006) kengyel válasza Gyurma23 (#7005) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Én most raktam fel a google chrome-ot majd meglátom hogy csinálja e ! Állítólag idáig csak a firefox alatt csinálta. Most elválik.

(#7007) Henker2 válasza kengyel (#7006) üzenetére

Henker2
(őstag)

Mi is a jelenség pontosan?

Zalman ZM-MFC1 Plus FEKETE ventilátorszabályzó panel ELADÓ! Nézd meg a hirdetéseimet!

(#7008) Lipton válasza Speed(R) (#6988) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Nekem gyárilag 0,95V a low power 3D fesz, de levettem 0,9 Voltra.
Minden feszt csökkentettem.

[ Szerkesztve ]

(#7009) katt777 válasza kengyel (#7004) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

290.xx meghajtóval még nem hallottam, hogy bárkinél jelentkezett volna. Nálam 290.53 megy gond nélkül, pedig Virtu ki van kapcsolva (amúgy Virtu eleve kizárja a hiba lehetőségét), mert vannak progik, amelyek nem mennek vele.

(#7010) kengyel válasza katt777 (#7009) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor az a beta driver ? Leszedem és megnézem vele ! De azt a Virtut hol tudom kikapcsolni ? Ezzel nem vagyok képben.

[ Szerkesztve ]

(#7011) katt777 válasza kengyel (#7010) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az adatlapod alapján fingom sincs. :B

(#7012) kengyel válasza katt777 (#7011) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi de ezt most nem értem :) Miről kellene adat ? Most amúgy felraktam a 290.53 drivert és meglátjuk .

[ Szerkesztve ]

(#7013) katt777 válasza kengyel (#7012) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mondjuk a gépről, esetleg, mint az az adatlap funkciójából elméletileg következne. Nem az én dolgomat nehezíted meg, vagy másokét, akik segítenének, hanem a saját magadét. :P De látatlanban is segítek: a bios-ban tudod ki/bekapcsolni a Virtut.

(#7014) kengyel válasza katt777 (#7013) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Oké azért jó hogy szóltál és pótolom az adatlapomon az adatokat és természetesen köszi a segítséget.

(#7015) katt777 válasza kengyel (#7014) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tessék, rögtön kiderült, hogy nincs is Virtud, és csak b.sztad itt az időt és a helyet. :C

(#7016) kengyel válasza katt777 (#7015) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Neked most ez gond volt időben és hellyel ? Én szerintem normálisan kérdeztem ! Nem ? Valaki segítséget kér és te letolod hogy időt és helyet cseszett el ? Nem semmi !!

[ Szerkesztve ]

(#7017) katt777 válasza kengyel (#7016) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem gond, csak fölösleges. Más szóba sem állt volna veled kitöltetlen adatlapodat látva. :R

[ Szerkesztve ]

(#7018) kengyel válasza katt777 (#7017) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk ha megkérdezted volna szívesen leírtam volna még a ház színét is . Elhiszed ?

(#7019) kengyel válasza Henker2 (#7007) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Bocsánat hogy most válaszolok ! A képernyő pár másodpercre elsötétül és utána a tálcán jobb oldalon Ezt az üzenetet kapod.

(#7020) csabsz13 válasza kengyel (#7019) üzenetére

csabsz13
(kvázi-tag)

helló,

nekem is hasonló gondom volt. feltettem a 290.53-as beta drivert talán 2 hete, azóta gond nélkül ment a gép, nem jött elő ez a hiba.
ma installáltam a SpeedFan progit, és abban állítgattam éppen, mikor újra előjött a hiba :( ...

üdv
csabsz

INTEL Core i5-760 2.80GHz - ARCTIC FREEZER 7 PRO Rev. 2. -INTEL DP55SB - KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz - ASUS ENGTX560 DC/2DI/1GD5 - CORSAIR BUILDER SERIES 430W

(#7021) kengyel válasza csabsz13 (#7020) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Én pont ma raktam fel a 290.53-as drivert majd meglátom hogy lesz e hiba megint. Sokat olvasgattam utána hogy teljes telepítés, beta driver stb... szerintem az Nvidia-nak kellene orvosolnia a hibát.

(#7022) magedla válasza csabsz13 (#7020) üzenetére

magedla
(tag)

Ez érdekes.
A napokban visszaolvasgattam a Sandy topikban és többször szóba került ez a szoftver. Tirexi kolléga CPU tuning mellett tapasztalt gondokat, miután feltelepítette a Speedfant.

True victory is victory over oneself

(#7023) Werkly válasza katt777 (#7009) üzenetére

Werkly
(fanatikus tag)

Ezt "Intel(R) Virtualization Tech" értetted virtu alatt?

(#7024) mixi80

mixi80
(fanatikus tag)

Sziasztok!

MW3 multi alatt, a vga kihasználtságom 50-70% átlagosan, van hogy feljebb is felmegy, de a lényeg, hogy időnként leesik 15-20%-ra és ilyenkor laggolok.
Váli tudja, hogy ez mitől lehet? Configom az adatlapomon.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#7025) Henker2 válasza kengyel (#7021) üzenetére

Henker2
(őstag)

Nyugodt lehetsz. Nálam is volt ilyen TDR hiba mint nálad. De mióta a 290.53-es béta van fent azóta megszűnt. :K

Zalman ZM-MFC1 Plus FEKETE ventilátorszabályzó panel ELADÓ! Nézd meg a hirdetéseimet!

(#7026) kengyel válasza Henker2 (#7025) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Ma reggel telepítettem még idáig nem jelentkezett .

(#7027) Henker2 válasza kengyel (#7026) üzenetére

Henker2
(őstag)

Remélhetőleg nem is fog :N Nekem már lassan 2 hete fent van és semmi probléma

(#7028) kengyel válasza Henker2 (#7027) üzenetére

kengyel
(őstag)
LOGOUT blog

Neked legyen igazad :)

(#7029) szasanyi

szasanyi
(PH! nagyúr)

Nálam eddig egyszer sem jelentkezett, pedig kábé egy éves a kártyám, és 2 féle BIOS, és szinte mindenféle driver volt használva.

It will not be easy!

(#7030) Vigneau válasza szasanyi (#7029) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyébként van benne valami, hogy csak a FF-t sújtja az átok. Nálam is csak FB-n belül a Sims Social-lal szokott előfordulni 1x-2x.

Érzem az avart az erdőben...

(#7031) Saycz válasza Vigneau (#7030) üzenetére

Saycz
(senior tag)

Nálam tegnap Chrome alatt is elhasalt TDR-el, a héten másodszor....

Lakásriasztó, Biztonsági kamera szerelés! PH-Kedvezmény! Pit-Bull Security

(#7032) Vigneau válasza Saycz (#7031) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nofene, akkor nem a böngésző a téma, hanem esetleg a beépülő alkalmazás. Véletlenül nem éppen valami Flash Playert használó alkalmazás futott éppen?

(#7033) katt777 válasza Werkly (#7023) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, hanem a Virtu-t (LucidLogix). Csak SB Z-s alaplapokkal jelent meg.

(#7034) csabsz13

csabsz13
(kvázi-tag)

nekiláttam a CPU tuningnak is és meg szeretném találni azt a pontját a konfigomnak (GPU és CPU együtt), amikor megfelelő az összhang. arra gondolok, hogy milyen tesztprogram során látom meg azt, hogy pl. CPU korlátos a rendszerem (azaz a GPU-ban lenne még kakaó, de a CPU miatt nem tudja leadni) vagy azt, hogy a CPU még bírná, de a GPU nem elég gyors.

ebben tudtok segíteni?
köszi
csabsz

INTEL Core i5-760 2.80GHz - ARCTIC FREEZER 7 PRO Rev. 2. -INTEL DP55SB - KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz - ASUS ENGTX560 DC/2DI/1GD5 - CORSAIR BUILDER SERIES 430W

(#7035) magedla válasza csabsz13 (#7034) üzenetére

magedla
(tag)

Véleményem szerint valós alkalmazásokkal, például játékokkal érdemes tesztelned. Ezek többsége ma már stabilitástesztnek is elmegy, gondolj csak a BF3-ra, a Crysis 2-re vagy más hardverigényes címekre.
Jól emlékeztem, hogy ebben a PH!-s cikkben szerepelt a processzorod elődje (i5-750) és a sima GTX 560-nal nagyjából azonos teljesítményt nyújtó HD 6870. A párost ki is hozták a középkategória legjobb választásának.
Ami a VGA tuningját illeti, összehasonlíthatod a GTX 570-es eredményeket a HD 6870-esekkel. Az erősebb VGA-val Full HD-ban rendre magasabb értékeket kaptak fLeSs-ék. (Megjegyzem, hogy a GTX 560-at nem valószínű, hogy egy GTX 570 szintjére tudod hozni, mégis egy elméleti maximumként hasznos infóval szolgálhat.)
Szerintem a CPU alapon sem lesz limitáló tényező, akkor pedig különösen nem, ha tuningolod majd. Remélem, tudtam segíteni.

True victory is victory over oneself

(#7036) csabsz13 válasza magedla (#7035) üzenetére

csabsz13
(kvázi-tag)

helló,

köszi! akkor ezek szerint FRAPS lehet a legmegfelelőbb és az értékeket a tesztben kapott i5-HD6870 és i5-GTX570 (alap, tuningolt) értékekhez nézzem hozzá.
mondjuk a tesztelt játékokból csak a Bad Company és a Civ5 van meg, de úgy láttam a Bad Company megfelelő volt a tesztelésre CPU és GPU oldalról is (a Civ5-re inkább CPU korlát volt a jellemző).
muszáj leszek akkor komolyan nekiülni a fullHD Tv-n játszani :) a monitorom ugyanis csak 1280*1024-et tud

(#7037) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem vágtam hanyatt magam a HD7970 tesztektől. A mostani karimnál, ha tuningolom, kb. 30-35%-kal gyorsabb, de ha az AMD-csalásokat elveszem, már csak 20-25% az előny, és persze kikapcsolt fizikával tesztelnek, olyan hülye nV-s user meg nincs, aki úgy játszana. Szóval, ha fejleszteni akarnék, nem dobnék ki 200k-t, inkább vennék +1 560-at, és nem kicsit gyorsabb lenne a grafikám.
DX11.1? Kezdem nagyon azt hinni, hogy már az újabb DX verziók is csak azért vannak, hogy megint VGA-t cseréljen az ember, főleg, hogy még normálisan leprogramozott, és azt kihasználó DX10-es játék sincs... :U

Ha valakinek kellene MSI AB honosítás v. egyéb, az új címen elérhető a honlapom, képek töltése folyamatban.

(#7038) szasanyi válasza katt777 (#7037) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Nekem is kissé olyan HD2900XT fílingem volt... technikai paraméterek, meg innováció az van, de ezek alapján az über teljesítmény még sehol. Persze nem arról van szó, hogy rossz, csak ugye a legújabb és legdrágább1 GPU-s kártya, és ennek megfelelően én többre számítottam - persze PhysXnélkül, de ez nyilvánvaló volt. Nekem látatlanban is az volt a véleményem, hogy aki ilyenre benevez a Kepler megjelenése és teljestményteszje előtt, az finom szólva is meggondolatlan. És még ott van az, amire a 2900XT-vel kapcsolatosan céloztam: mennyivel lesz majd jobb az új driverrel? Mert annál is kábé máig sem készült el csoda driver.

It will not be easy!

(#7039) Speed(R) válasza katt777 (#7037) üzenetére

Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Azért az 560nál nem 30-35%al gyorsabb..az 560TIre is ráver FHDban 65-70%ot..és nem ebben a felbontásban jön ki az ereje. A tuning pedig nem változtat ezeken az arányokon, sőt..felettébb jól húzhatónak bizonyultak az eddigi példányok..

Azt nem mondom, hogy megéri a jelenlegi áron, de tegyük hozzá, azért a kula árfolyamok is okolhatók a 150+k árért..jó lesz ez, majd lecseng a hype. Egyébként elég masszív és korrekt már most is driveresen, úgy tűnik odafigyeltek.
Szerintem ha kiforrja magát az architektúra, ebből még jó dolgok lesznek :K
A Kepler meg olyan messze van, hogy szót sem érdemes ejteni róla szvsz :S

Egyébként hova a nagy mellény és az Ati/AMD tömjénezés..? :P

★ 200+ http://href.hu/x/hjiv ★

(#7040) Vigneau válasza katt777 (#7037) üzenetére

Vigneau
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Meglesem majd az AB-t. Arról nincs infó, mikor jön ki végre a v2.2.0?

(#7041) Gyurma23

Gyurma23
(fanatikus tag)

ha a video kari nem birja a tuningot elképzelhető hogy abban mutatkozik meg hogy játék alatt megáll a kép és hang nem fagy meg csikozodás nincs és kidob exe hibával?

(#7042) dilipok válasza Gyurma23 (#7041) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

persze. Boven belefer

PSN ID/BF3: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#7043) Gyurma23 válasza dilipok (#7042) üzenetére

Gyurma23
(fanatikus tag)

vissza vettem 900ra a gpu-t igy is elég a kari 930on volt azért csinálta

(#7044) dilipok válasza Gyurma23 (#7043) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

remeljuk igy mar jo lesz :K

(#7045) Gyurma23 válasza dilipok (#7044) üzenetére

Gyurma23
(fanatikus tag)

igy már nem is fagyott ki:)

(#7046) Gyurma23

Gyurma23
(fanatikus tag)

sziasztok!
Miért van az hogy mondjuk netezés alatt semmi hiba, viszont ha játszok akkor kb 10 perc után befagy a játék hang az megy tovább és ha inditok egy feladat kezelöt csak ugy tudom bezárni az éppen aktuális játék vagy 3d tesztelő programot? nem lenne stabil a kártya?

(#7047) winfier válasza Gyurma23 (#7046) üzenetére

winfier
(senior tag)
LOGOUT blog

Az elképzelhető. Eddig milyen órajelen és feszültségen ment a kari?

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők

(#7048) Gyurma23 válasza winfier (#7047) üzenetére

Gyurma23
(fanatikus tag)

gyári feszen megy 900as gpu órajelen ill. 1050es ramokkal de most volt proci tuning lehet azért van a hiba..... nem tudom még szenvedek:D

(#7049) dilipok válasza Gyurma23 (#7048) üzenetére

dilipok
(PH! addikt)

tegyel vissza mindent alapra, es eloszor a procit utanna meg a vgat tuningold. A lenyeg, h mindig csak 1 "nem annyira" stabil alkatresz legyen a gepedben

(#7050) winfier válasza Gyurma23 (#7048) üzenetére

winfier
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyszerre szerintem egy dolgot próbálj ki. :) CPU vagy GPU, ez neked is könnyebbség lesz, hogy mit kell keresni. Szerintem a GPU-val hamarabb végeznél tuning térem mint a CPU-val. Cpu-hoz hogy jó beállításokat találj kell legalább fél nap (prime95, memtest, LinX). :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.