Új hozzászólás Aktív témák

  • Marci112233

    őstag

    Üdvözletem!

    Laptopról írok mert az aláírásomban lévő gép szivat, pedig nem nevezném még most sem átlagosnak amit tud.
    Röviden:
    Nem indul el. Nem jön az alaplapi hangszóróból az egy rövid sípolás ami azt jelezné hogy rendben van minden. Így még a BIOS-ig sem jutok el.
    Ez nem először fordul elő, mert már korábban is előfordult, de egy-két újraindítás után elndult eddig. De volt hogy szó szerint hiába M.2-es NVMe SSD-n van a rendszer, kellett neki több mint 5 perc mire bejött a Windows 10, mert egyszerűen láttam a kis körbe körbe forgó kis pontokat amik a Win indulásnál vannak, de egy SSD-nél ezt ha látni is kéne akkor is csak egy pillanatra, nem percekre. Ma késő délután meg kaptam egy kék képernyőt is, de olyan gyorsan eltűnt hogy nem tudtam semmit leolvasni róla. Azóta viszont hiába nyomom a bekapcsológombot. ha megnyomom akkor világít a kapcsoló ledje, de a gépben minden ventilátor is elindul, szó szerint minden, mert a rendszerhűtök, VGA és CPU hűtő ventilátora is, de nincs rövid sípolás ami az indulást jelezné.
    Tegnap az Azonnali kérdések órájába kérdeztem ez ügyben, de ugye akkor még elindult a gép és azért oda írtam. Ott azt a választ kaptam, hogy valószínű alaplap hiba lesz, de próbáljak meg egy BIOS frissítést ha van hozzá. Ez meg is történt még tegnap, és akkor is még játszottam utána a gépen, de nem segített a nem akarok indulási hibát megszüntetni. Ma nem sokat használtam a gépet, de a kék képernyő játék közben jött elő.

    Tényleg alaplap lesz a bűnös? Mert szerintem annyira nem egy fapados alaplap, és húzva sosem volt benne semmi sem.

    Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

Új hozzászólás Aktív témák