Új hozzászólás Aktív témák

  • funk648

    aktív tag

    Sziasztok!

    Adott a következő konfig:
    Asrock H61M-GS
    I5 2500
    2x4gb ddr3 ram
    1HDD+2SSD
    chieftec ctg-500-80p
    HD6850 1gb
    Win7 64bit

    Ma éppen bf1-ezni akartam, amikor is a pályabetöltésnél beakadt a hang, illetve különböző színű csíkok jelentek meg a monitoron. Csak a reset gombbal tudtam újraindítani a gépet, de a csíkok már a bios képernyőnél is jelen voltak, a gép már a Windows logónál befagyott. Ezután kikapcsoltam a pc-t, majd ismét elindítottam, a hiba elmúlt, látszólag minden jól működött. Ismét elindítottam a bf1-et, de az a főmenü után ismét lefagyott, megint csak a reset gomb segített. A csíkok viszont már a teljes leállítás után sem tűntek el, azóta normál módba a Windows el sem indul (csökkentett módba igen, de ugyanúgy csíkoz a kép).

    KÉP A HIBÁRÓL.
    (Csökkentett módba való indításkor még több csík jelenik meg.)

    Én vga memóriahibára gyanakszom, ha jól tudom ez a csíkozás tipikusan memóriahibára utal a vga-n. Továbbá erre utal az is, hogy a csíkok már közvetlenül a bekapcsolás után a bios képernyőnél is jelen vannak, valamint ez is árulkodó, hogy először csak 3d terhelés hatására jött elő a hiba.

    Ti mit gondoltok erről? Mit tudnék csinálni, hogy egyértelműen kiderítsem, hogy a vga -e a hibás? Tápegység hiba okozhat például ilyet? Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák