Új hozzászólás Aktív témák

  • Formaster

    addikt

    válasz SchumiBácsi #36985 üzenetére

    Okés, szóval a gyári tuning kuka, mert a lap beleszaladhat indokolatlan magas feszekbe, ami károsíthatja a processzor egyes alkotó elemeit. Az OC minden esetben manuális és minden része. Ha manuálisan beállítasz egy maximális órajelet, attól még a processzor IDLE állapotban nem lesz terhelés alatt, tehát kb semmit nem oszt vagy szoroz.

    Példa: 7 éven át nyüstöltem egy i7-880-at aminek a Base Clock-ja 3.06Ghz, Turbo 3.73, nálam fixre be volt lőve 4.3-ra. 10 év folyamatos hibamentes működés mellett. Természetesen ennek így is kell mennie. Elvileg a lap sem adhatna indokolatlanul magas feszt, mégis megteszik, főleg OC módban.

    Azt tudod tenni, amit írtál. Adsz neki fix feszt, fix órajellel és tesztelgeted, hogy mi az a beállítás amin még elindul probléma nélkül és stabil is marad. Leellenőrízném azért a ram időzítéseket is és minden apró beállítást a biosban, hogy nem zavar-e be még valami. De sajnos elképzelhető, hogy a processzor vagy a lap van oda és az sem biztos, hogy az automata feszelés miatt. A lap sajnos idővel tud gyengülni, végülis kondenzátorokkal megy, ami idővel elromlik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák