Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Formaster #36973 üzenetére

    Értem akkor tegyük már rendbe azt, amit jelenleg tudok.

    Valószínű hogy a gyári norma is túlfeszeli ezek szerint, mert normál módba sem indul el. Érzésem szerint a probléma az lehet hogy az indulásnál beállítja azt a feszültséget egy rövid időre, amit egyébként adna neki csúcsban, amit most már nem bír. Ez több mint 1.31V... Ekkor a processzor normál módban 3.7GHz-ig megy.

    A mostani gazdaságos üzemmódban legfeljebb 1.24V ér el miközben 3.4GHz az órajel.

    Elképzelhető e az hogy ha átkapcsolom normál módba és reset nélkül mindent pontosan ugyanúgy beállítok kivéve a feszültséget és automata helyet mondjuk 1.28V-ra akkor stabil marad?

    De a fix feszültséggel, fix is marad az órajel - legutóbb úgy emlékszem így volt. Most akkor melyik a jobb 5-7éves viszonylatban? Ami tuti hogy a gyári összevissza állítgatott feszültséggel 6évig garantálható a biztos működés. Egy fix feszültséggel, állandóan 4.2GHz körül járó CPU ezek szerint tovább húzza, mint a változó feszültséggel 1.6-4.2GHz között?

    Ez fontos infó lenne mert ha nincs mire várni és később hamarosan csak romlik a helyzet akkor jöhet az új platform, de ha ma is ilyen állatkert módon van megoldva a gyári tuning, jó lenne egyből a megfelelő beállítást megtalálni.

    Egyébként most két hibára is gyanakszok. Egyik a CPU, a másik az alaplap feszültségszabályozó része.

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák