Aktív témák

  • kanyazsombor

    tag

    válasz mtade #41743 üzenetére

    CM7 WhiteRabbit 1.6 tapasztalataim

    Leírtam az xda-n is, de ha vki azt nem követi, akkor íme:
    Már az 1.3 (1.4, 1.51) óta használom ezt a romot. az 1.51et nagyon sokáig használtam megelégedéssel. gyors, pattogós, nálam a többi romhoz viszonyítva talán kicsivel hosszabb akkuidővel. akárhányszor próbálok más romot, a vége mindig nyúl lesz :))

    az 1.6-ban van pár új dolog (xda-n changelog. bár a changelog verziószámát nem frissítette a fickó 1.52-ről 1.6ra)
    telepítettem full wipe-al. a superchargert soha nem telepítem. egyetértek brutival, hogy többet árt, mint használ. viszont az aroma installerben a supercharger utáni oldalon ajánl egy csomó tweak-et. volt amelyik ködös volt, hogy mi is, de végülis bepipáltam mindet. na ezután kaptam az 1.51hez képest egy sokkal lassabb, akadósabb telót. borzasztó volt. annyit tudtam javítani a helyzeten, hogy a bootmenuben kiválasztottam az új cpu governort (boosted). ezzel kicsit gyorsabb lett.
    na egy nap után megelégeltem, és újratelepítettem az előbb említett tweak-ek nélkül. (egyiket sem választottam ki a superch utáni oldalról. és természetesen a superch-t sem). láss csodát, majdnem az 1.51 szintjére emelkedett a sebesség és a gördülékenység. a cput nem szoktam babrálni, mindig a defaulton hagyom, de most ennél a próbánál is átállítottam az új, boosted-ra. így sebességben semmi különbséget nem érzek a nagyon bevált 1.51hez képest. ééééés (hangsúlyozom, hogy a bootmenu cpu beállításainál csak a governort kapcsoltam át) kaptam ezt a cpuspy képet:
    nem sokat tudok erről a governorról. a neve boosted, a changelogban ez áll:"NEW DroidX Governor Support"

    pár további újdonság az 1.6-ban:
    - ez maniac romjára épül. állítólag kicsit barátságosabb az akkuhoz, bár sokak szerint, és ezt én is osztom, hogy az eddigi nyulak sem voltak éhesek
    - új governor a bootmenuben: boosted
    - csengőhangot beállíthatod emelkedő hangerejűnek
    - offline a-gps data download (settings/device settings): no ez nekem speciel nagyon hasznos, mert nincs mobilnetem, csak wifi. bizonyos időközönként, ha van net, letölti az említett adatbázist. így ha navizni akar az ember net nélkül, sokkal gyorsabban találja meg a pozíciót, mivel mindig van többé-kevésbé aktuális (nálam max 1napos) a-gps adatbázis a telón. persze ha hetek óta nem volt netre kapcsolódva a teló akkor nyilván ez nem igaz. a lényeg, hogy a dolog automatikus, a háttérben megy. mert eddig azt csináltam, hogy ha tudtam, hogy kell majd offline naviznom, akkor előtte még wifi közelben elindítottam a gps statust, ami leszedett agps adatbázist. most ez a lépés már nem szükséges. pontosan nem tudom, hogy mennyi idő alatt talál fixet a teló csak gps-szel, hidegen, de percekbe telik. ezzel a megoldással szintén hidegen egy perc alatt van (csak gps, net nélkül). tetszik!!

    egy hiba amit tapasztaltam:
    - az aroma installerben, ha a 7lépcsős hangállítást választod, akkor a 15öset kapod és fordítva. tehát az ellenkezőt kell választani, mint amit akarsz. bár figyeljétek a fórumot, mert ha tweety javítja a dolgot, akkor ez már nem lesz igaz.

    [ Szerkesztve ]

    Motorola Defy :)

Aktív témák