Új hozzászólás Aktív témák

  • Horvi

    őstag

    Végre eljött a FormD T1 építésének ideje. Használtam hozzá a manualt, egész jó volt igazából.

    Kaptam a csomagban 6db műanyag alátétet is ami igazság szerint sehol nem szerepelt a leírásban így a funkcióját sem tudom, egyelőre a házcsavarok(thumbscrew) alá raktam, hogy ne karcolja a festést a ki be tekergetés.
    Az új 2.5-s verzióban a hátfalra már oda van csavarozva a VGA-tartó fülecske, az alaplapi I/O shield helye, szóval dolgoztak előre egy kicsit a srácok.
    Az első döntési pont a PCIe riser konzoljának a beszerelésénél jött el. Mekkora hely kell a kártyának ugye. A gyártói leírás szerint az én kártyám 2.25 slotos, szóval a ház összerakását is úgy folytattam(lelövöm a poént, nem lett jó :DD ). Szóval átszerelés 2.5 slotosra.

    Utána jöttek a merevítők, aztán bedobtam az alaplapot meg a tápot is. Az SFX-L táppal nagyon csücskös a dolog ha az ember akar alulra/felülre ventiket, szóval ide nem ártana valami custom kábel.Itt jött a következő probléma, a táp kábele. Sajnos a kábel dugasza az én tápomhoz pont hülyén van, így csak úgy lehetett bedugni, hogy ilyen hurkot csinált az ember mint a piros vonal.

    Mondjuk szerencsére a táp felfogató is egész moduláris szóval megoldható a dolog csak kicsit feszül a kábel.

    Bepakoltam a VGA-t is

    Ott annyi gond merült fel, hogy a hátlapon van egy kis takaró lemezke amit oda lehet csavarozni, hogy takarja kicsit a VGA alját viszont a csavar túl hosszú és ha teljesen betekeri az ember akkor nyomja a VGA fém lapját.

    Azt egyelőre kihagytam majd meglátom mi lesz a sorsa.

    Ezek után már csak a kábelezés volt hátra, na azzal volt egy kis szenvedés az SFX-L táp és a viszonylag merev kábelek okán de megoldódott az is.
    Utána jöhetett az első indítás, nyilván nem működött a dolog :DD és nem, nem a tápot felejtettem el felkapcsolni. Kiderült, hogy rossz helyre kötöttem a bekapcsoló gombot :DD
    Amint ezt orvosoltam ment minden ahogy kell.
    Sokkal csendesebb a gép, nem indulgatnak be a ventik, valószínű a jobb légáramlás/szellőzés miatt. De persze még tesztelgetem meg csinálok hozzá valami jó venti profilt FanControlban.
    Összességében eddig elégedett vagyok a házzal egy két apróságot leszámítva a szerelés során, így a Ghost-tól elbúcsúzom majd és hosszú távon marad a T1.

    [ Szerkesztve ]

    Hello darkness, my old friend...

Új hozzászólás Aktív témák