Új hozzászólás Aktív témák

  • user137

    őstag

    Nos urak, egy kis beszámoló.

    Gép:
    - D510MO 1.66Ghz dual core Atom, passzív gyári borda
    - 2GB Kingston RAM
    - 30GB Kingston SSDNow-V+
    - Enermax 385W Bronz82+-os táp
    - codegen 9011 szerver ház
    - még érkezik egy 4x SATA PCI kártya meg 4x1.5T Samsung EcoGreen

    A build része kb 20 perc ha lehetett, a házban táncolni lehet (nagyon viccesen néz ki egyébként :-)), egyedüli hiba a 3.5-2.5" átalakítóval van, talán egy fél mm-rel rövidebb oldalirányban, és a műanyag nem bírja összehúzni a fém tartórudat a vinyóknak => csak egy oldalon van az SSD megfogatva.

    Az Enermaxhoz adtak egy plusz 12-es (kékledes! :Y) ventit, azt beraktuk a házba, biztos ami sicher. A gép valami brutálisan csendben van, a tápban van egy 12centis venti, ami ugye köszöni szépen (10%-on sincs sztm a táp terhelése), a másik 12-es csak azért kellett bele, h a bekerülő vinyók által generált hőt kihúzza.

    Fogyimérő nincs nálam, de próbálok szerezni holnapra. 20 perc 4-szálas CPUBurn után az alaplapi szenzor 42C fokot mondott a korábbi 34C helyett, a másik 2 szenzor gyakorlatilag fixen 70C-ot mutat BIOSban is, ezeket nem tudom mire vélni (bekapcs után 30 mp-cel 70C?? micsoda?). A terhelésteszt után megfogtam a bordát, kézmeleg se volt még, olyan 30C körül lehetett.

    Win7 nem ismeri a GMA3150-et alapból, úgyhogy ez még egy plusz kör volt a W7 install+ updates után Inteléknél.

    Teljesítmény:
    YouTube HD (crysis2 trailer) fullscreen röcc nélkül megy, gyengébb kódolású 720p videók is elmennek, a vadabb HD filmeken akad a hang (MPCHC) vagy a kép (VLC). 8-10 full flash-es reklámos böngészőtabot még elbírt, de már látszott rajta a nyögés. Mindegy, nem erre lesz, hanem tárolónak.

    Kapott egy Win7-et pendrive-ról (ugyanitt: Windows Home Server minimum primary partícióigénye 65GB, úgyhogy egy 64-as SSD-re sem lehet felrimánkodni :F :W ), egy uTorrentet WebUI-val, egy dropboxot, LogMeIn-t és azzal le is került róla a monitorkábel. Még a vinyókat várom, és mehet a gazdájához a sufniba töltögetni. :Đ



    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák