Új hozzászólás Aktív témák

• Intruder2k5

MODERÁTOR

A Linksys WRT54G routerem története!

Van nekem egy Linksys WRT54G routerem, amit csak úgy hozzám vágtak régebben, mondván rossz, csak switch-nek lehet használni! Én meg gondoltam, hogy majd jól megcsinálom, és lesz egy fasza routerem! Na neki is estem, és valóban, sem IP-t nem osztott, se semmi életjel, az admin felülete sem volt elérhető, csak a Power LED világított rajta! Szétszedtem, és amit találtam benne 3-4 kondit, azok helyére vettem vadiújakat, és kicseréltem! Na ekkor eljutottam oda, hogy elindult a router... Gyors reset, fel a Tomato, próba! Sajnos azonban azt tapasztaltam, hogy terhelni nem lehet, mert azonnal újraindul, amint elkezdek letölteni rajta valamit! Böngészni, és email-ezni alkalmas, de semmi több! Ezután a tápot is szétszedtem, de az még a békebeli vasmagos táp, így abban semmi romlandó, és javítanivaló nem volt, meg aztán a feszültség megvolt terhelve is, így aztán jöttek a további firmware cserék... Több Tomato verzió, gyári, DD-WRT, OpenWrt, stb..., de sajnos mindegyikkel ez volt a jelenség, hogy minimális terhelést kapott, azonnal reboot-olt! Így aztán le is tettem róla, ment a fiók aljára... Aztán később egy ideig hirdettem is, szigorúan feltüntetve, hogy HIBÁS, volt is érdeklődő, aki kérdezte, hogy milyen sebességet bír, mert neki valami lassabb ADSL-hez kellene. Na inkább nem adtam oda, mert pontos választ nem tudtam adni a kérdésre, meg aztán a későbbi vitákat elkerülendő, mondtam, hogy ezt inkább olyannak szánom, akinek van némi elektronikai ismerete, és meg tudja javítani! Bár a hirdetését már rég levettem, de most megint előszedtem, mondom feltolom rá az új, 108-as Tomato-t, és megnézem mi az a sebesség, amit bír valójában, elindítva egy letöltést, és fokozatosan gyorsítva azt! És itt jön a meglepetés, ezzel az fw-vel simán működik! Visszatettem valamelyik régebbit, ismét újraindul... Aztán megint vissza a 108-as Tomato-t, és beton stabil! Rákötöttem dróttal az RT-N66U-ra, aztán a Linksys-re a gépemet, és töltöttem le Linux ISO-kat. Aztán beállítottam WiFi kliensnek is, így is töltöttem le, de nem indul újra!

Szóval ezt nem igazán értem, de minden esetre örülök neki! Bár pont a héten vettem egy Linksys WRT54GL-t is, így most van két majdnem egyforma routerem!

Status oldal...

Letöltés kábeles WAN csatlakozással...

Status oldal Wireless Client módban...

Letöltés Wireless Client módban...

About

Új hozzászólás Aktív témák