Új hozzászólás Aktív témák

  • ShadowX

    őstag

    Sziasztok,

    Szeretnék valami normális és stabil jelet adó wifi routert venni, mert eddig a jelenlegi lakásban nem vagyok elégedett egyik eddig használt eszköz teljesítményével sem. Szakadások, jel problémák, lassulások, gondolkodások...

    A lakás kb. alaprajza és a használt eszközök így néznek ki:

    Telekom kábeles (coax) router a bejárat mellett, onnan vezetéken összekötve a 3 RJ45 aljzattal. Gigabit csomag, stabilan max. 650-700 Mbps, de jellemzően kb. 400-500 Mbps (az eddigi eszközökkel).

    Céges laptop AX wifi képes, és igazából mivel munkagép, ezért kellene valami stabil és erős wifi router, mert a céges VPN ha megszakad akkor kidobál a gép minden céges alkalmazásból és sokat Teams-ezek, főleg a hívásoknál bosszantóak a szakadások (tudom, erre a másik oldal kapcsolata is hatással van).

    Saját laptop AC képes.

    Jelenleg próbáltam több routert is, Telekom gyári, alap Asus, Xiaomi és most egy nagyon (NAGYON) alap mesh van bent AP-ként az RJ45 fali 1 és az RJ45 fali 3 helyeken, amíg nem találok valami rendes megoldást. RJ45 fali 2 hálószoba, oda nem szeretnék eszközt.

    Az RJ45 fali 1 helyre gondoltam a routert tenni (ha berakom a Telekom Router mellé szerintem sok lesz a jelveszteség). Rengeteg a vas az épületben, ha lehúzom az alu redőnyt még telefonálni sem tudok rendesen (Galaxy S21 Exynos...tudom-tudom az Exynos hibája is, de máshol nincs vele problémám megyeszékhelyen).

    Jó lenne, ha 1 eszközzel meg tudnám oldani és nem kellene minden szobába egy másik. Lakás 50nm.

    Árban 50-100ezer között gondolkodom (kevesebben már nem merek, mert nincs jó tapasztalatom). Nyilván nem muszáj kimaxolni ha van reális alternatíva is normális áron (tehát csak azért nem kellene egy dárgább eszköz mert 100ezer a felső határ, mikor mondjuk egy 70ezres is ugyanazt tudná). Amit még jó lenne elkerülni az a pók kinézetű routerek mert a fiam tuti rámászna. :DDD

    Szívesen várnám javaslataitokat. Köszönöm előre is.

Új hozzászólás Aktív témák