Új hozzászólás Aktív témák

  • mhn

    tag

    Sziasztok!

    Házunk net hálózatát szeretném felújítani. Ez egy kb 40 éves épület, amin számos felújítás/hozzáépítés történt. Jelenleg 160-180nm alapterületű és 2,5 szintes (van egy minimál padlástér). A net becsatlakozás az épület egyik sarkában van a padlástérben. Az épület egy részébe be van húzva az ethernet kábel, ahol meg nincs ott marad a wifi.

    Jelenleg 3db régi N-es router és egy Xiaomi repeater-rel van úgy ahogy lefedve a ház, de elérkezett az idő a upgrade-re.
    Mivel régi az épület a Powerline adapterekkel nem próbálkoznék, szóval valami mesh router pack-ban gondolkodtam.
    Ez volt az egyik kiszemeltem:
    https://mightygadget.co.uk/mercusys-halo-80x-whole-home-mesh-wi-fi-6-system-review/
    Itt épp eléggé dícsérik. Elvileg bővíthető újabb node-okkal, de az nem egyértelmű számomra, hogy milyennel, mert pl. szólóban nem láttam sehol ilyet...

    Viszont elolvastam az összefoglalót :C és ott vagyon írva, hogy "(A legolcsóbb AX mesh megoldás 2 darab Asus AX1800U vagy Xiaomi Mi AX1800)".

    Csak hogy jól értem e:
    Ha veszek mondjuk 4 db Asus AX1800U-t, akkor ez képes úgy működni mintha vettem volna valami packot? Vagy mondjuk valami ficsőrt nem tud, amit mondjuk egy kimondottan mesh wifi pack meg igen?

    2 dolog miatt örülnék, ha működne. Egyrészt a 4db AX1800u kb 80ezer, és egy wifi6-ot tudó 3 darabos pack is kb itt kezdődik. Szóval már alapból egyel több eszközt kapok. Másrészt ha esetleg kell még node, akkor egy újabb példánnyal viszonlag olcsón tudom bővíteni.

    Két elvárás lenne az új hálózattól: kábelen min. gigabites sebesség wifi-ből meg a 6os szabvány támogatása.

    Szóval a kérdés, hogy sima routerekkel (pl. ezzel az AX1800-al) vagy "dedikált" mesh router pack-al kellene megoldani a dolgot?
    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák