Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolt734

    tag

    Sziasztok!

    Kérlek, segítsetek router-t választani, mert el vagyok veszve.
    Jelenleg Telenor 4G-t használunk, Huawei E5577 4G wifi router van USB-n rákötve egy Asus RT N14U router-re, amin módosított firmware fut. Ez most kezd kevés lenni, 1 fallal odébb már elég gyenge az Asus jele. Tégla lakásban használjuk jelenleg, remélem jövőre már egy nagyobb családiházban lesz elhelyezve az új router, ahova már mesh hálózatban gondolkoznék. A telek előtt Telekom hálózat van, tehát a szolgáltató az lenne, de hogy milyen csomagra fizetünk majd be, még nem tudom, de nem szeretném, ha korlátozva lennénk a továbbiakban sebesség tekintetében.

    ■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
    Tégla 10-es és 30-as válaszfalak, később tégla 45-ös külső fal. Jelenleg 10m a lefedett távolság, 2db 30-as válaszfallal, később 20m, 2db 30-as válaszfallal.
    ■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
    4db laptop wifin, 4db telefon/tablet wifin, 2db TV/android TV lan-on, 1db NAS lan-on, 1db xbox lan-on.
    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
    Első körben 50.000Ft-ot mondanék, de ha megfelelő készülék csak 70.000Ft-ért van, akkor annyit. 100.000Ft-ot már nem szívesen adnék ki érte.
    ■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
    USB-n tudja fogadni a Telenor 4G netet a Huawei E5577 modemről/routerről (vagy bele lehessen tenni a SIM kártyát), a nyomtatót tudja USB-n megosztani (egy Epson L3110-ről van szó jelen pillanatban). A belső hálózat sebessége jó legyen. Jelenleg ez nagy gondunk, mert egyre nagyobb állományokkal dolgozunk (200-400MB) és a mentés sokáig tart a NAS-ra.

    Előre is köszönöm a segítséget, tippeket!

Új hozzászólás Aktív témák