Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz woodworm #85622 üzenetére

    Köszönöm szépen a válaszod.

    Azonban most visszanéztem még egyszer az előzményeket, ahol eredetileg az egyik "kollégával" Mesh tárgyban értekeztünk. Aztán érintőlegesen szóba került a QOS is és Elk_hound harmadikként beszúrt egy ilyen kérdést a "semmiből":

    "Van olyan CFW amitől tudná ezt az N56U?"

    Namost arra emlékeztem régebbről, hogy padavan -t használ a router -én, de most elbizonytalanodtam, hogy most "Mesh-jellegű" funkcióra gondolhatott vagy QOS -re. Mindegy, majd pontosít, ha nem az előbbire gondolt ...

    @Daywalkerke,

    Igen, azt nem írtam, hogy melyiket hova raknám. A CPE610 mehet a Mikrotik helyére kültérre (pontosan célozzatok a másik oldalra). És most jön a varázslat: a CPE510 a másik oldalon beltérre.

    Ugye sokat utaltam arra, hogy ennek is a kültéren lenne a helye, de már korábban is írtam, hogy amennyiben lehet, akkor egy jó irányba néző ablakba vagy akár akár cuppantsd rá egy fűtéscsőre (persze csak, ha lehetséges, de ne legyél életvitelszerűen a két eszköz között). Persze ezt is forgassátok nagyjából a másik irányába. Azaz igen - ezek kültériek, de ugye csak az egyiket akarod kültérre rakni.

    A szerepeket rosszul értelmezed. A CPE610 nem a 1043ND 2.4 GHz -es WiFi -jét alakítja 5 GHz -é és azt veszik a másik oldalon. A mostani Mikrotik illetve a CPE610 a 1043ND LAN portján kapja a net -et és pont-pont összeköttetésben a másik oldallal átadja azt. Azaz:

    - a 1043ND WiFi -je csak az ismerősödnél levő eszközöket szolgálja ki,
    - a CPE610 (illetve a mostani Mikrotik) meg LAN kábelen kapott net -et "osztja" a másik felé,
    - a másik oldalon levő CPE510 sem azért lesz ott, hogy Te majd arról nézed a YouTube -ot nézzél. Egyetlen célja a CPE610 -el a kapcsolat. Azaz ez a kettő eszköz tulajdonképpen egy baromi hosszú LAN kábelt (vagy még inkább optikát) vált ki. És pont. Semmi más dolga nincs. A CPE510 -es LAN portjáról leveszed a kapott neted és az, hogy mit csinálsz vele az a Te dolgod: pl. switch -el osztod vezetékes kliensek felé vagy egy router (AP mkódban)/AP -val WiFi -t csinálsz magadnak ...

    Azaz multi SSID nem kell. Egy SSID bőven elég ... A szomszédnál marad minden a régiben - csak eszköz csere. A másik oldalon a saját eszközödet (nem a CPE510 -re gondolok, hanem a router ábárával alább jelzett eszközre) AP módba rakod.

    A CPE610 és a CPE510 is AP (Access Point) -ként fog üzemelni és csak az egymás közötti kapcsolatával foglalkoznak. Belső eszközök WiFi -je az egyéb mostani eszközökre hárul továbbra is ...

    Alább egy hevenyészett rajz (kattints rá - úgy jobban látszik):

Új hozzászólás Aktív témák