Új hozzászólás Aktív témák

  • Daywalkerke

    aktív tag

    válasz dkess #85599 üzenetére

    Hatalmas köszönet a részletes segítségért.
    Ezzel kapcsolatban lenne még olyan kérdésem, hogy ez az általad ajánlott TP-Link CPE610 és CPE510 mindegyik kültéri erősítő?
    Mert jelenleg is csak ez az egy kültéri Mikrotik erősít van a külső falra felszerelve és az ezen Mikrotik erősítő által küldött 2.4Ghz-es wifi jeleket veszik közvetlenül a szomszédos épületben az eszközök (okostelefon, tablet, stb.), tehát lényegében a kérdésem arra irányul, hogy nem elég csak egy ilyen CPE610 vagy CPE510 külső erősítőt a mostani Mikrotik helyére feltenni, az ezen eszköz által kibocsátott 5Ghz-es jelet közvetlenül nem tudják az okoseszközök (mobil, tablet) fogni?
    Mert az általad megadott eszközök emulátorát is megnéztem és mindegyiknél multi SSID-t is be lehet állítani, tehát akár több külön eszköznek is lehet saját SSID-je.
    Ezen kívül még egy olyan kérdésem lenne, hogy ezek a CPE610 és CPE510 eszközök csak 5Ghz-es routerekkel kompatibilisek, 2.4Ghz-es jelből gondolom nem tudnak 5Ghz-es jelet létrehozni és ezt továbbítani?
    Ezt azért kérdezem mert jelenleg ismerősömnek egy TP-Link TL-WR1043ND routere van (ennek a jelét erősíti fel a jelenleg a külső falon lévő Mikrotik erősítő) és ha ezen CPE610 vagy CPE510 át tudja alakítani a 2.4Ghz-es jelet 5Ghz-esé akkor igazából ezt a TP-Link TL-WR1043ND routert nem kellene lecserélni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák