Új hozzászólás Aktív témák

  • Daywalkerke

    aktív tag

    válasz dkess #85590 üzenetére

    A Mikrotik eszközt nem csak azért szeretnénk hanyagolni mert 2.4Ghz-es, hanem azért is mert ezt ismerősömnek annak idején nem én hanem egy cég szerelte be és kötötte össze a Mikrotikkel, de sajnos az a cég azóta megszűnt, én pedig múlt héten bár be tudtam lépni a Mikrotik admin felületére, de olyan szinten bonyolultnak találtam, hogy emiatt és a 2.4Ghz miatt sem szeretnénk ezt tovább használni.
    Kijelentésedre válaszolva (idézem: "azért gondolom nem egy társasház szintű "terror" van"), sajnos de pontosan ilyen rossz a helyzet vagy még ennél is rosszabb, 1-2 lakás kivételével az összes lakásban (és sajnos nem csak két társasház, hanem még 4-5 ilyen társasház van kb. 50 méteres közelben) van router és szinte kivétel nélkül mind 2.4Ghz, 5Ghz-ből pedig 50 méteres körzetben ahogy írtam van kb. 1-2db, tehát pont ezért mindenképp inkább az 5Ghz felé mozdulnánk el.
    Beltéri 5Ghz-es erősítőkből egyébként milyen opciók vannak (ha vannak egyáltalán), mert ha nem muszáj akkor a kültéri erősítőket inkább nem erőltetnénk csak ha nagyon nincs más opció, illetve amit Gubek-Einste ajánlott az is Mikrotik termék, aminek gondolom hasonlóan bonyolult az admin felülete és beállításai mint a mostani 2.4Ghz-es Mikrotik erősítőnek.

Új hozzászólás Aktív témák