Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz Daywalkerke #85585 üzenetére

    @Gubek-Einste,

    Az sajnos nem lesz jó Neki. Az Ubiquiti -s alternatívájával együtt már a legelején el lett vetve, hogy az nem lesz jó ... :( (sajna) Mivel kültérre nem mehet semmi és ugye a jelenlegi egyik házon levő kültéri irányított antennás Mikrotik -et is szeretné tulajdonképpen leszerelni ...

    @Daywalkerke,

    Köszönöm - a kb. 10-20 méter hasznos info. Igen, korábban "ódákat zengtem", hogy mi hogy működik - igyekszem még inkább érthetően fogalmazni.

    Az, hogy van az egyik oldalon már egy irányított antennás cuccunk az olyan előnnyel bír, amit nem kellene elvetni. Még akkor sem, ha csak a 2.4 GHz -et támogatja és ez a sáv Nálatok az utóbbi időben jobban zavarva lett (azért gondolom nem egy társasház szintű "terror" van).

    Amennyiben mindkét oldalra egy ilyennel tudnánk menni - azaz irányított antennás cucc, ráadásul legalább az egyik oldalon konkrétan kültéren is van - azzal ki tudjuk küszöbölni a zavarást jelentős mértékben. Pont az irányítottságuk végett.

    Ugye árban is jobban jönnénk ki, ha egy dolgot kell vennünk és nem kettőt. Ugye még a legelején említettem, hogy akár a másik oldalra beltérre téve (akár egy fűtéscsőre is fel lehet szorítani és a csuklós mechanika alapján tudunk is vele "célozni") is jobb lesz, mint az az alternatíva amit pedzegettél.

    Az általad említett alternatíva ugye a mindkét oldalon beltéri körsugárzós sima AP egység lenne 5 GHz -en. Namost az 5GHz két házfalon (+ 20m külső + belső falak és/vagy távolságok) nem irányított antennákkal még annyira sem fog menni, mint a mostani felállás 2.4 GHz -en (ugye egyik oldal kültéri irányított most) a némi zavarás ellenére sem.

    Most csak így röviden. Kérlek fontold meg.

    Persze egyetértve Gubek-Einste -vel (meg az eredeti javaslatommal) két kültéri és kültérre szerelt egység lenne a tuti ...

Új hozzászólás Aktív témák