Új hozzászólás Aktív témák

  • naja

    aktív tag

    Sziasztok!

    Csodás új Digi 1000 internetet kötöttek be hozzánk is. Az előző szolgáltató (UPC) routerén 4 LAN port volt, viszont kiderült, hogy a mostanin (ZTE ZXHN F660 RV1) csak 1+1 van. Ezt szeretném kibővíteni, úgy hogy a 4 eszköz (3xPC + NAS) továbbra is rajta lehessen vezetékesen. Amúgy még 6-7 wifis egység (tel+laptop) lenne, amiknek simán meniük kellene. Előbbiek gigabiten csatlakozva, a wifi tökmind1, csak jó legyen. Nagyjából minden eszköz 10 méteren belül van (1-2 falon át).
    A NAS-t (QNAP TS-228A) szeretném kívülről is elérni.

    Kérdéseim:
    1. Milyen eszközre van szükségem (router/switch), hogy az összes eszköz hálózatba legyen kötve és lássák a netet? Nagyjából sejtem a különbséget a két dolog között, de azért majd kérlek, kíméletesen válaszoljatok.

    2. Az előző routeren kellett egy portot forwardolni (torrent miatt). Ez nem tudom hogy menne switch esetében. Megoldható ilyenen is, vagy a jellege miatt eleve nincs is rá szükség? Vagy ezt a ZTE-n kellene konfigolnom? Ahhoz nem kaptam semmit. Azt mondták a szerelők, hogy ahhoz nem szükséges hozzáférnem.

    3. Lehet, hogy hülyén hangzik, de ez a kapott ZTE router mennyire biztonságos, mennyire védi jól a hálózatot kívülről? Ugye nem az jön át rajta aki csak akar? A mögötte lévő gépek ugye nem látszódnak kívülről?

    Nem szeretnék költeni különösebben a dologra. Ár/érték arányban egy optimális ajánlatot várnék. Azért remélem nem egy 20-30+ ezres kütyüt kell venni, mert akkor pont meg lettem szívatva ezzel a váltással.

    Sajna nem vagyok hálózat szakértő, de guglizni persze én is tudok. Ezt csak azért írom, hogy jelezzem nem lételemem a router configolás, nem szeretném majd folyton tekergetni az új cumót.
    Köszi mindenkinek a drága idejét előre is!

    UI: A DIGI internet (kiemelt téma) topikban ajánlották a kollégák, hogy a digi ZTE routere menjen bridge módban és rakjak mellé egy saját routert.
    Mit ajánlanátok?

Új hozzászólás Aktív témák