Új hozzászólás Aktív témák

  • metalman

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az itt olvasottak alapján nagy reményekkel vásároltam egy Asus RT-N18U routert. Vettem mellé egy D-link DWM-222 LTE adaptert is. Ezzel a kettővel szerettem volna összehozni egy mobil internettel működő Wifi hálózatot, de egy istenért sem megy. A mobilinternet a Telenornál van és tudom a helyes betárcsázási beállításokat, az adapter külön működik is.

    1. A gyári Asus firmware-el be tudtam állítani úgy, hogy legyen internet, de Wifi soha semmilyen körülmények között nem volt beállítástól függetlenül. Gyakorlatilag be tud tárcsázni a router és lehet netezni ethernet kábelen keresztül, de a Wifi az már luxus lenne. Valószínűleg az a baja, hogy nincs bedugva a WAN kábel, amit nem is kéne használnia, mivel beállítottam, hogy ne legyen dual WAN és csak az USB portot használja.

    2. Kénytelen voltam feltenni a DDWRT firmware-t is. Ennél már volt Wifi, de soha semmilyen beállítással nem tudott betárcsázni, hogy működjön a Mobile Broadband. Az összes létező opciót végigpróbáltam, de semmi. Pedig ugyanazokat a beállításokat használtam, mint amivel Asus működött és még annál sokkal többet is.

    3. Kínomban felraktam az Advanced Tomato firmware-t is. Belépek, a Wifi ugyanúgy megy, de mobilinternet az semmi. Minden beállítási lehetőséget végigpróbálgattam mobilnetnél, de egyikkel sem ment. Jelenleg most itt tartok.

    Tényleg ennyire reménytelen eset ez a router? Van akinek működik ez a szar laboratóriumi vagy egyéb körülmények között?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák