Új hozzászólás Aktív témák

  • K1LLMy53Lf

    senior tag

    válasz lunda #55385 üzenetére

    Előre leszögezem, nem vagyok profi a témában, csak saját tapasztalatot írok le:

    Anno egy TPlink 843as kis router-t használtunk, amit sebességre kinőttünk Digivel, így váltottunk.
    Utánaolvasás és egy kolléga tapasztalatai alapján egy Asus RT-N56U-ra. Ekkor derült ki, hogy az előbbi TPlink wifi-je egy határ... egyezett meg (egészen addig azt hittem, hogy a Lenovo telóm a hibás), kezelőfelületre is sokkal csili-vilibb a Asus (habár nekem a fapados TPLink teljesen okés). Szóval elsőre teljesen jónak tűnt a dolog, elégedett voltam a váltással. Egészen addig a pontig, amíg neki nem álltam a szokásos tevékenységemnek: torrentkliens (9999torrent fel/le 9999szálon stb-stb) +mmo. Az max 1óra után megfeküdt ettől (elöször laggspike-ok majd pár perc után dc a játékból). Próbáltam mindenféle NAT-beállítást, sebességlimitálást (nevetséges 3-4megára...) stb, semmi... FW-frissítés, csere... mind ideiglenesen javította a dolgokat. A hozzáértők elárulták, hogy elvileg ennyi torrentszálat nem is lehet ráereszteni a routerre, mert nem fogja bírni (ezt gondolom most is megerősítik). Persze azt nem tudom, és nem is kaptam választ rá, amikor kérdeztem, hogy akkor a jóval gyengébb TPLink-nek mindez miért ment gond nélkül...
    Mivel megoldást nem találtam ezen problémára, így megkímélve az idegeim és a router épségét visszaváltottam TPLinkre, amit szerencsésen BF-ben jó áron tudtam beszerezni (Archer C7). És láss csodát, tökéletesen bírja a korábbi torrentbeállításaimat... még úgy is alig van 1-1 laggspike, ha max sebességgel engedem a torrentet.
    Tehát összességében: ha mmo+torrentet is szeretnél egyszerre én nagyon nem ajánlanám az Asus-t.
    Ha nem játszol nagyon jó kis router tud lenni.
    Ugyanúgy csalódtam ebben a termékvonalában is, akárcsak anno az alaplapjaiban (ugyanakkor vga-kártyáival soha semmi problémám nem adódott, pedig sokan szídták. Emiatt is kockáztattam meg a routert is) Nagy valószínűséggel szerencse kérdése is a dolog, de egyedi esetnek nem nevezném semmiképp, mert annó kerstem neten és nagyon nem vagyok egyedül ezzel az erős belassulással.

    u.i.: ha valaki esetleg azt mondaná, hogy azért a C7 2x annyiba fáj, mint az RT-N56U, az kérem vegye figyelembe, hogy ezt röhögve elbírta a 843as is, ami az Asus árának ~1/3ada (természetesen megfelelő sebességlimittel, de az Asus azzal is elvérzett a torrent+mmo kombón)

    "...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

Új hozzászólás Aktív témák