Új hozzászólás Aktív témák

  • lajthabalazs

    senior tag

    válasz Gigi01 #17624 üzenetére

    Én tegnap festettem Polifarbe Platinum fehéret, az egy sűrű, jól fedő festék, állítólag egy rétegben is lehet vele falat festeni, mi eddig mindig kettőt használtunk, de nagyon szép lett a fehér is, a színes is.

    A "vászonhoz" (6mm MDF lap, hátul 2x2 kerettel megerősítve, 195x110) Nagy, falfestéshez való rövidszőrű hengert használtam. Látszik a henger textúrája: rücskös a felület. Nem olyan finom, mint a gyári vásznak csillámjai, de sokkal szebb, mint az ecsettel készült minta volt: egyenletes, pixelméret alatt van. Korábban festettem ezzel a festékkel hosszú szőrű hengerrel, borzasztó pazarlás és maszatolás volt, nagyon beitta a festéket, nem tapadt a falra, hanem csúszott a henger, csöpögött, nem lehtett kimosni. Gondolkodtam a szivacs-hengeren, de azt mondták a festékboltban hogy nem vesz fel elég festéket, és így nem fog jól fedni.

    Ha zavar, akkor P360-as csiszolópapírral, kézzel, óvatosan fel lehet csiszolni, egy mintán kipróbáltam, nagyon síma de ugyanolyan matt felületet lehet vele elérni. Most az ünnepekre jó lesz, aztán ha világosabb lesz kint és hiányozni fog a kontraszt, lehet felcsiszolom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák