Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz Panthera #20533 üzenetére

    A "békebeli" ISO szabvány (és itt fájlrendszerről beszélünk) az max. 2GB-os méretű fájlokat enged meg. Normális íróprogik nem engednek megírni egy lemezt, ha az ISO és a kiírandó fájlok közt van 2G-nél nagyobb méretű.
    Létezik újabb ISO szabvány is, amiben már nincs 2G-s korlátozás, illetve gyakoribb az UDF fájlrendszer. Ez utóbbi 2 esetben viszont meg kell győződni arról, hogy az adott asztali lejátszó (mert a PC-s optikai eszközöket ez nem érinti) támogatja-e ezeket a fájlrendszereket.
    Nyilván ez kényelmesebb megoldás, mert nem kell konvertálni, és nem kell minden egyes fimnhez 1 DVD lemez, ugyanakkor az inkompatibilitás veszélye is fennáll, míg ISO/DVD Video módban (ahol a VOB-ok azok mpeg-ek) ilyen gond nem lehet, hisz az íróprogi gondoskodik az 1G szeletelésről, meg minden olyan dologról, ami a maximális kompatibilitást biztosítja az asztali lejátszók felé.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák