Új hozzászólás Aktív témák

  • Alf25

    tag

    Sziasztok! Jelenleg egy i7-2600K-m van és mostanában érzem, hogy egy kicsit néha elfogy az ereje. Gondolkodok Core i5-10500 / 10600, nem kell K, vagy esetleg Ryzen 5 3600 /X-en is.

    Eléggé vegyes kép alakult ki benne, pro és kontra téren:
    Intel esetében számomra az a kép alakult ki, hogy nagyon nem lesze vele gondom... Esetleg lehet, hogy melegebb lesz mint a mostani 2600K? Skylake óta tulajdonképpen nagy fejlesztés nem is volt... Beledobok "számomra" egy valag pénzt, és nagyott nem is lépek előre? Persze, biztos a DDR4, meg PCIe
    És ott a Ryzen. Sosem szerettem annyira az AMD-s procikat, de nem vagyok fanatikus intel hívő. Ha van jobb és nincs vele gond, jöhet.
    Mintha itt egy kicsit jobban kellene figyelni a memóriák kiválasztásánál, meg mintha nem lenne annyira játékokra optimalizálva. És ott az X570-es chispet, ami aktív hűtést igényel. Ettől viszont kivagyok ettől, hogy nem lehetett volna egy passzív bordával megoldani. Érdemes itt várni a 4000-es szériára? Ott talán már passzív lesz az alaplapi chipset hütője.

    Hogy mire fogom használni?
    Videokonvertálás, CAD-ek, ritkán egy két játék: COD, GTA, F1... meg kitudja, lehet hogy majd Cyberpunk 2077. Videokártya már megvan, vettem egy Gainward GTX1660-et, ez alá lenne az új rendszer.

    Most őszintén van értelme új rendszert venni?

Új hozzászólás Aktív témák