Új hozzászólás Aktív témák

  • Crucio

    aktív tag

    Sziasztok!

    Jelenleg egy i5-2500k fut alapon egy Asus P8P67 alaplapban. Sajnos néha elérem a processzor korlátait, viszont számottevő előrelépési lehetőséget nem igazán látok. Vagyis de, de az árát sokallom.
    A felhasználási területre szívesen írnám, hogy játék, de mivel nincs időm inkább azt írom, hogy programozás, virtuális gépek futtatása, gimp és photoshop. (Tudom, tudom, virtuális gép alá SSD, az a tuti, meg jó sok ram)
    Szóval a problémám talán inkább adódik a forint dollárhoz viszonyított értékéből, mint a teljesítményben való előrelépéstől.
    A kérdés inkább az lenne, hogy szerintetek a közeljövőben (1-2 év) várható-e, hogy előre tudok lépni egy i5-ös processzorral a jelenlegi konfighoz képest, vagy inkább nézelődjek a használt Xeonok háza táján? Ha igen, akkor melyik az a xeon, ami már előrelépés lenne? Ha konkrét típust is tudtok ajánlani, akkor így elsőre talán 50 ezret szabnék meg max költségképp, mert akkor amellé kell lap, meg ram, meg minden jóság.

    Vagy csináljam azt, amit eddig és várjak rá, hogy a 4,5 éves konfigom még talán húzza 4-5 évet? Ami azt illeti nem szeretnék hardvert venni, mert semmi kedvem hozzá, de néha elérem szegénykének a határait. Vagy ezt oldjam meg vmi fasza hűtéssel azt húzzam 4,2-4,5 ghz közé valahova?
    Jelenleg nem ezen a gépen dolgozom, ez a sajátom, a melóhoz van céges gép, de így is csinálok elég olyan dolgot, ami néha megfekteti a procit, bár való igaz, hogy ritkán.

    Azért besz*rás, hogy 50k volt 4,5 éve a proci, és jelenleg nem találok 50 ezerért >>újonnan<< teljesítménytöbbletet. Oké, akkor a $ 220 ft volt, most 280

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák