Új hozzászólás Aktív témák

  • Kortes

    csendes tag

    Sziasztok!

    Még a nyáron szeretnék venni egy lehetőleg új laptopot, nagyjából 150-200k között, valami jó ár-érték arányú, és megfelelő ajánlat esetén persze lehet több/kevesebb is.
    A fő prioritás, amiért a mostani laptopomat cserélem, hogy a különböző tervezőprogramok minél jobban fussanak (főleg AutoCAD, esetleg AxisVM), ezen kívül persze internetezés, filmnézés, bár nem hinném, hogy ezzel lenne a gond. Előfordul, hogy játszom is, de nem durva gépigényű játékokkal, ebből a szempontból semmi extrára nincs szükségem.
    Legalább 15,6"-os kijelzőméretre gondoltam, de lehet nagyobb, ha ez árban nem okoz hatalmas különbségeket, például két hardverileg hasonló gép közül (mondjuk 15,6 és 17,3) úgy 10-15k-val drágábban venném meg a nagyobb méretűt. Matt kijelzőt szeretnék inkább, de nem a világ vége, ha fényes.
    Heti 1-2 alkalommal vinném el itthonról, utazás közben viszont nem használnám.
    OS mindegy, hogy van-e rajta, úgy vettem észre hogy árban ez kevésbé látszik meg mint korábban, ha mégis, akkor ne legyen rajta, és Windows 7-et/8-at telepítenék rá. (off: úgy tapasztaltam, hogy egy adott laptop lényegesen gyorsabb Win 7-tel, mint 8-al, ezt jól vettem észre? Mármint érdemes-e inkább a 7-nél maradni?)
    Legalább 500 Gb-os háttértároló kellene, a típusát az ár függvényében rátok bízom, ez az SSHD dolog elég jó cuccnak tűnik, de HDD-vel is megelégszem, ha jobban megéri.
    Memória terén azt hiszem elég 4 Gb, de persze az sem baj ha 8. :)
    HDMI port legyen rajta, és a jobb oldalon legalább egy USB. (a mostanin csak bal oldalon van és a wireless egér annyira nem díjazza :D )
    Márka terén úgy vettem észre, hogy a HP notebookok közt vannak nagyon jó ár-érték arányú ajánlatok, de saját tapasztalatom alapján nem túl megbízhatóak. A jelenlegi Asus laptopomba viszont beleszerettem, csak sajnos tervezéshez ez a típus kicsit gyenge. Ezeken kívül nem sok tapasztalatom van, szóval márka terén is nyitott vagyok.

    Előre is köszönöm a választ, és elnézést ha sok a rizsa, próbáltam mindenre kitérni a #1 alapján.

Új hozzászólás Aktív témák