Új hozzászólás Aktív témák

  • cs.zs.

    addikt

    válasz gxcman #178007 üzenetére

    Szia,
    az, hogy az Asus M515UA "ajánlva volt", az egy erős megfogalmazás, inkább csak említve, hogy olyasmik jönnek ki annyiból.
    Kijelző tulajdonságok, úgy általánosan:
    Fényerő: 200-220-250-300-350-400-600nit.
    A 200 és a 220 nit annyira kicsi fényerő, (levett teljesítmény) hogy leginkább csak besötétített helyen használható. 250 nit a legalja, ami már talán egy világosabb irodában jó lehet, de ez is inkább csak akkor, ha egy jobb színvisszaadású példány.

    Színvisszaadás:
    Különböző szabványok vannak, ebből legkisebb az sRGB, nagyobb tőle a DCI-P3, és mégnagyobb az NTSC, vagy az Adobe-RGB. Nem mindegy, hogy az adott szabvány hány %-át tudja valami produkálni.
    Legfakóbbak a 62%sRGB, és a 45%NTSC.
    Szép színeket ad a 100%sRGB, 72%NTSC,
    és persze innentől felfelé bármi. Természetesen lehetséges az, hogy valami az adott szabvány felett teljesítsen, ezért láthatsz monitoroknál olyat, hogy pl "107% sRGB", de az még mindig nem éri el Pl a DCI-P3-at. Egyszerűsített szemléltető ábra: [kép]

    Az említett Asusban 200nit 45NTSC kijelző van, 37Wh nagyon kicsi akkuval (egy ennyire visszavett kijelző nyilván nem eszik sokat), nem a leggyorsabb usb-vel felvértezve, stb-stb.
    Az "ajánlás" lényege ez volt, hogy ekkora összegből manapság már csak ilyesmi összeállítású gépeket lehet venni.
    Az Asusnak is (meg a többi gyártónak is) van jobb kijelzője, nagyobb akkuja, gyorsabb usb-je, stb stb. Erről szól az, hogy "kicsivel többért" már kapsz ezt, vagy azt, vagy amazt.

    250nit alá ne menj!

    ...

Új hozzászólás Aktív témák