Új hozzászólás Aktív témák

  • Ruuwa

    tag

    Üdv mindenkinek!

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Következő hetekben.
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 200-280e +ÁFA (Br ~350e)
    (3) Felhasználás? Filmszerkesztés, animáció, render, office. Avid, PS After Effects. Hosszabb videó és hang anyagok szerkesztése, 50-120 perc terjedelemben is akár.
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem szempont.
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15-17" FullHD, lehetőleg IPS, de mindenképp valami jobb minőségű.
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Néhány havonta, nagyobb utazások (repülő, vonat), lenne használva.
    (7) Operációs rendszer? Windows 10 preferált, de valamely verzió elvárás lenne.
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
    2,5" kapacitása mindegy, fontos az mSata/M.2 bővíthetőség, ODD megléte. RAM legalább 8GB, de azt később is tudjuk bővíteni.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? Jó lenne legalább 4. gen Core i, 35-47W-os procival szerelt noti, nem hiszem, hogy az "U"-s csodák alkalmasak lennének a feladatra. Fontos lenne az egyszerű karbantarthatóság, és a jó strapabíróság. DGPU jó lenne
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Mindenre nyitott vagyok.

    Testvéremnek lenne, az eddig használt Fujitsu A532 helyett. Elég szeleburdi, ezért bár megpróbál vigyázni a cuccaira, azért kapnak az élettől rendesen. 4 év alatt eléggé lelakta szegény A532-t, le a kalappal a noti előtt. Valami hasonló minőséget keresnénk, csak lehetőleg erősebb processzorral (4c/4t , 4c/8t). Első gondolatom rögtön a Precision és EliteBook/ZBook széria, használtan belefér az árba, és a quadro/firepro se lenne rossz. A kérdésem az lenne, tudtok-e esetleg más alternatívákat? Például olyan "U"-s CPU-val szerelt notit, ami képes hosszabb távon is tartani a turbó órajeleit? Nem vagyunk telhetetlenek, inkább legyen jó minőségű a noti, mint i7MQ és biliműanyag.

    Amiket néztem, és elvetettem:
    Asus N és G szériák: tetszene, de a kis szervíznyílás és a venti hozzáférhetetlensége kizáró ok.
    HP Enyvy 15 és 17: csini, de nem villanyrezsót keresünk.
    Dell 7559: nincs ODD. (külsőt biztos elhagyná :)) )

    Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.

Új hozzászólás Aktív témák