Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    válasz #35692544 #1271 üzenetére

    Hali!
    Tavaly juniusban, anno én is ezen őrlődtem. Mire váltsam le azt a xar Siemens ST60-at, aminél még a másik roppant ''szerencsés'' választásom, az azt megelőző Ericsson R600 is jobb volt, pedig utáltam, dehát előfizetés az előfizetés.
    Végül a 6131 mellett döntöttem. Ezelőtt egy Nokiam volt, a 3210-es, és így utólag visszagondolva közel sem volt vele annyi gondom mint a R600 és ST60-nal. Itt is u.e. a helyzet. Nokia sebesség és tartósság, de Nokia tartozék árak is... Nem eszik meg akármilyen Bluetooth adaptert, (a Bluesoleil-el befürödtem), vettem hozzá xMicro-t, kb. 5 rugóért, az meg elveszett... a kábelra meg sajnálom a pénzem. A 10 MB belső memória nagyon kevés, 8-9 kép és annyi. microSD kari megy bele, ami drágább mint a sima SD, amiből még lenne is itthon. Ami nagyon csípi a szemem, hogy nem Simbian-os. Sima, JAVA alapu rendszere van, ami GYORS, de idáig nem sok játékot evett meg, amit rátettem, illetve nem lehet vele közel sem olyan ''bravúrokat'' végrahajtani, mint az anno általam annyira áhított 3650/7650-ben, Azok a telefonok a mai napig megállják a helyüket, de amint 70.000 alá ment volna az áruk, kivonták őket a forgalomból. Használt telefon meg... nem bízok én abban.
    Kopás. Nap mint nap használom a telefont, de jelentősebb kopásról nem tudok beszámolni, még a csuklóknál sem, csak ott koszolodik. A krómfelületen az első karcok nagyon látszódtak, de amint több lett, már nem is érdekes. :)
    Mindig is olyan telefont akartam (erre utólag érdekes ám rájönni), ami gyors, összecsukható és nagyok a gomjai, szép a kijelzője. Jó lenne még, ha sok memória lenne benne és univerzális USB csati is lenne hozzá. Persze nem olyan mint a Motoroláknál, hogy csak gyári USB kábellel akar működni. Anyámnak RAZR van, de csak az itthon felelhető USB kábelekkel próbáltam, még csak nem is reagál. Összecsuukható jó, mert van hely nagy kijelzőnek és nagy gomboknak, rádásul ezek nem karcolodnak, zsebbe hordom. Mind az R600, mind az ST60-asnál megjártam ilyen szempontból: pár hónap után elkezdet kopni az egész telefon, a végére (1,5 év) szinte eltűnt az összes gombfelirat, karcos lett a kijelző (az ST60-ra öntapadós fóliát ragasztottam, de ugy nem volt szép a kép, így lemondtam a védelméről).
    Összeségében a mindennapi haszunálatra kiváló telefon,, nem is hiányzik a csúcs kamera, a nagy memória, a böngésző és egyebek, telefonálásra, SMS-re tökéletes. Tudja, amit egy telefonnak tudnia kell. Bár ennyi pénzért (kb. 70.000 HUF előfizetés nélkül) tudhatna többet.
    Elegáns készülék, mindenkinek nagyon tetszik a ''kioldó'' gomb, ahogy egy pattanással szétnyílik a teló... ;)
    A kamera nem valami jó, sőt a kategóriájában rossz, olcsóbb SE-kat láttam sokkal jobb optikával. Bár ott való igaz, hogy a Sony-nak van tapasztalata a Cybershot digicamokkal.

    Kb. ennyi. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok :)

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák