Új hozzászólás Aktív témák

  • #16939776

    törölt tag

    Tegnap volt a napja hogy kicseréltem a talpakat a hati-m-en, kíváncsi voltam, hogy mi van belül:

    Pro:
    El kell hogy mondjam hogy a furatok, illesztések, megtámasztások igen precízek. Nem volt a csavar fellazulva, és nem jött ki műanyagforgács a csavar kihajtásánál.
    A terhelést kapó TH alkatrészeknél jó minőségűnek tűnnek a forr-padok és szépen csillogó forrasztást kaptak.
    Ahogy láttam a szenzorhoz ajánlott kapcsolást használják, de két pozícióban USB5V és az MCU tápjánál 10uF kerámia smd helyett 16V/100uF-os elektrolit kondenzátorokat raktak, ami azt mutatja hogy gondolkoztak is, nem egyszerű ctrl-c ctrl-v volt a tervezés.

    Kontra:
    Gyenge pontja a fő kapcsolókat működtető fedélhez tartozó műanyag pöckök kopása lehet, ott szeretnék majd több anyagot látni. És persze a kínai omron kapcsoló (ebben éppen az volt gyárilag) burkolata mozog, ebben a jobb/bal klikk között már érezhető az eltérés van.

    A kábel valamilyen szilikon burkolatú finom réz, lazán leharisnyázva, erről nem tudtam még eldönteni hogy jó/nem jó tartósság megcsavarodás szempontjából.

    Aki szétszedi: a talpat teljesen hátra kell húzni ~5mm-t és akkor egy picit megemelni a hátúját, lehetőleg elöl fogva a talpat, ahol már alá fér az új és egy kicsit billegtetve széthúzni.
    A következő lépés a szalagkábel+csatlakozója. Mivel szuper minőségű, és elég hosszú azt szinte akarni kell, hogy elszakadjon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák