Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    Kis saját vélemény két sláger egérről DA v2 vs G403:

    Napokban vettem egy Deathadder v2-t, jó áron volt és régen is razeres voltam, gondoltam visszaállok a G403-ról, amit már vagy 3-4 éve használok.

    Pár előszó a G403-ról:
    A logi szoftverével sosem voltam kibékülve, szerintem nagyon átláthatatlan, a belső memória üzemmódot mindig keresgélnem kell a sok "ablakból-ablakba" nyíló menü között. Ezen felül voltaképp csak egy gondom volt az egérrel, a régi stílusú merev kábele, ami miatt mindig azt éreztem, hogy húz valamerre az egér, pedig van hozzá zowie camade II bungeem. A fogása tökéletes, pont mint az anyaghasználata is, elképesztő jó az oldalán lévő duplán injektált gumiborítás. A váltás nem is annyira az elégedettlenségemnek lett célozva, mint inkább a kalandvágyamnak, hogy újra kezeim között legyen a régen szeretett feljavított halálosztó.

    Deathadder v2 vélemény:

    Használatba vettem hát a DA-t, a szoftvere hatalmas piros pont, sokkal letisztultabb, profibb, mint a logié. Itt nincsenek menüből menübe mászkálások, minden külön füleken van, amik egy időben látszanak, ezért mindig tudod hol vagy éppen. Ezen kívül a mai trendeknek megfelelő egér, G-skates talpakkal és speedflex kábellel, ami olyan, mintha nem is lenne, nem húzza az egeret végre semmi. Kellemes csiszolópapír felületű az egér, teljesen az ellentéte a loginak, de mégis valahogy ez is kellemes érzetre, csak másképp.

    A feketeleves VS:

    Azért nem is tértem ki minden tulajdonságra eddig, mert vannak pontok, amiket egymáshoz képest lehet csak igazán szemléltetni, önmagukban nem. Továbbá ez nagyon jól szemlélteti majd, hogy itt két sláger egérről beszélünk, rengeteg "ez a legjobb egér a világon" kommentel mindkettőnél és mégis mekkora ordenálé nagy minőségbeli különbésg van köztük.

    Ez a fő különbség pedig nem másban, mint a fő gombok lenyomásának érzetében van. Aki csak a razert próbálta az azt mondja, hogy fú hát ez hibátlan, nagyon kellemes érzetű és 5 csillag pont. NADE aki már próbálta előtte a logit (bármelyiket) az már nem fog tudni átállni, mert olyan lesz, mintha kikövezett út helyett egy dágványos mocsárban lépkedne.

    A logi egerekben lévő általuk "metal-spring button tensioning"-nek hívott szabadalom egész egyszerűen perdöntő tényező. Ez egy nagyon határozott, pontos, rövid utas klikkelést tesz lehetővé és más egerek klikkje utána már szivacsosnak, pontatlannak hat. Én is csak most érzem igazán a razerhez képest, hogy eddig milyen jó dolgom is volt. Aki nem tudja miről van szó, kb olyan különbséget kell elképzelni, mint egy jóféle mechanikus billentyűzetről a visszaállást egy membránosra. Ezen kívül a görgője is jobb a loginak, a klikkje szélesebb, nem vágja az ujjat lenyomáskor, a görgetés nem olyan racsnis, lágyabb, de mégis ugyanolyan pontos. Oldalgombok is kicsit jobban kiemelkednek ezáltal könnyebb/jobb érzés benyomni őket, lágyabak is.

    Szóval ennyi lenne, röviden, önmagában perfekt egér a DA, de hogy mennyire inperfekt az csak egy nála jobb egér fényében mutatkozik meg, a G403 egész egyszerűen túl tökéletes. Ha a kábelét lecserélnék a mai kornak megfelelőre, akkor hibátlan lenne. Vagy ott a 703, de arról meg azt hallottam nem ajánlott, mert sok romlik el.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák