Új hozzászólás Aktív témák

  • Bikerman

    aktív tag

    válasz phoebe326 #2925 üzenetére

    én egy valamit nem ajánlok neked, kivéve ha nagyon pénzes vagy, illetve a fizetésed felét (mármint ami megmarad csekkek, adók után ;] ) rá tudod szánni akkor igen. a nikont nem ajánlom. nagyon jó gépeket gyárt én nagyon meg vagyok vele elégedve, csak mivel butuska voltam, és azt hittem, hogy jaj, dehogy fogok én 1-2 hónapon belül kitobiról váltani, hát bekövetkezett. és most szívok. mert egy af-el ellátott objektív bizony, olyan 100 ezer körül kezdődik... természetesen az mf-el nincs gond, csak hogyha esetleg valami állatot kell fotózni, azért az nem marad egyhelyben annyi időn keresztül, hogy megfelelő legyen a fókusz. ha rám hallgatsz (csak tanács), akkor vagy sony-t veszel, vagy pentaxot. olympust én nem feltétlenül ajánlanám, bár szubjektív vélemény miatt (sz.r fogás). canont csak azért ne vegyél, mert mindenkinek az van. nem a géptől függ, hanem a kreativitás mértékétől, hogy milyen képet csinálsz. sony egyre jobban jön felfele, a carl zeiss obijai rendkívül jók, valamint az új kitobijuk, a 18-55-ös elég ígéretesnek ígérkezik. pentaxhoz nagyon nagy objektív-park létezik, hihetetlen mennyiség közül lehet választani, bár ezeknél elég nagy a szórás. nagyobb mint a canon, illetve a nikonnál. erről azt hiszem szten márs többet tudna mesélni. ő használ ilyen egyedi objektíveket pentaxhoz. felőlem nikont is vehetsz, de akkor valami épkézláb objektívvel, itt vannak az én ajánlataim. természetesen nálam se az árakat nézd, hanem a kombókat.

    canon(?) alternatíva: Canon EOS 450D váz + család, portré, tájképre egy fix 50-es

    nikon alternatíva: Nikon D60 váz + valamint itt is afix 50-es, azért ilyen drága, hogy legyen autofókuszod

    sony/minolta alternatíva: Sony Alpha350 váz + itt is a fix 50-es
    bár itt már kicsit túlléptük a max. 300 ezret.

    a pentaxot majd az okosak megmondják. és hogy miért a fix 50-es? azért, mert szerintem 50-essel jól lehet tájképet készíteni, szerintem nem olyan nagy gyújtáv az APS-C-n. valamint portréhoz tökéletes. aztán, ha nem lesz elég, akkor veszel egy telezoomot és kész. vagy az 50-esek helyett vehetsz egy 35-öst, és hozzá egy középtelét, ami 55-től indul, vannak alternatívák, csak pénz kell hozzá.

    ui.: pentaxhoz bármit írnak, ahhoz hozzá kel tenni, hogy a pentax vázakat konditermben is használják, és nem fotózásra... ;] ;] :DDD

    ragazzi della curva...

Új hozzászólás Aktív témák