Új hozzászólás Aktív témák

  • Studi

    addikt

    válasz bvpeti #24472 üzenetére

    Menj be a MM-be ha tudsz, és vedd kézbe mindkettőt. (az NX3000-et felejtsd el gyorsan)

    Az NX300 egy magasabb kategóriás váz, mint az E-PL5. Nagyobb méret, picit jobb kezelhetőség. A Samsung nagyon ért az érintőképernyő adta lehetőségek kihasználásához, míg az Olympusnál ez még gyerekcipőben jár. A fogása egyiknek sem túl acélos, de talán itt is egy pici előny van a Samunál, a nagyobb méret miatt. A hozzá adott kitobi jobb képminőséget ad, mint az Olyé szerintem.

    Az E-PL5 mellett szól viszont, hogy kicsit komplexebb a rendszer, ha később akarod bővíteni sokkal jobb a használtpiaca. Kapsz hozzá egy teleobit, amit a Samuhoz külön kellene megvenned, így már eleve szélesebb körben tudod használni. Kisebb is, könnyebb is, az obi is kompaktabbra összecsukódik, ha nem használod.

    A képminőségnél figyelembe kell még venni azt, hogy az Olympus ha jól beállítod nagyon pöpec képeket fog kidobni már jpeg-ben is. A Samsung jpegjei inkább eyecandy kategóriába esnek: azokra is kellemes ránézni, de ha belenagyítasz, akkor rezeg a léc. Ott érdemes inkább masszírozni a raw fájlokat, mert sokkal több potenciál van abban az üvegben és szenzorban, mint amit a váz jpeg motorja kihoz belőle.

Új hozzászólás Aktív témák