Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Abry #16795 üzenetére

    Tudtam, hogy előbb vagy utóbb végre meglépi ezt a Sony. Komolyan mondom, ők az elmúlt évek legnagyobb újítói a fotóiparban, nem ülnek a seggükön, hanem csinálják és csinálják. Az RX100 széria csak szimplán eszeveszett jó kompaktokat takar, nem nagy mutatvány, csak a piac legjobbjai, ez még nem innováció csak minőség, de még milyen. Viszont a QX100 és QX10 akkor is nagyon királyak ha jelen állapotban még sok gyermekbetegséggel küzdenek és bár sokakat hidegen hagynak, de az objektívbe épített szenzor ötlete kiváló. Aztán ott van az RX1 is, ami olyan mint a Fujinál az X100 csak épp FF szenzorral. A Sony NEX rendszer is sok olyan tulajdonságot mutat fel ami igazán szimpatikussá teszi (pl: meghonosították a focus peakinget, ami ugye például a professzionális Sony videokameráknál is alap tulajdonság).

    Már csak az objektív kínálaton kéne csiszolni. Tök jó, hogy ennyire jóban vannak a Zeiss-el és velük gyártatnak, de azért nagy a szakadék az olcsó-mocsokszar és a kiváló-de-kurvadrága objektívek között.

    BTW szerintem a Sony jól csinálja amit csinál. Leszarja a babérjain ülő és lóf*szt sem produkáló Canon-Nikon tengelyt és nem az általuk kijelölt úton halad. A Pentax sajnos igen, bár igyekszik mindig rájuk licitálni technológiákkal, de ez még unalmas és nem túl látványos.

Új hozzászólás Aktív témák