Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz DjKoxi #16427 üzenetére

    A DSLR a hagyományos filmes SLR vonalat viszi tovább ahol a keresőbe kell nézni. Itt gyorsak és nagyon jó követő fókusz van.
    Amikor a hátsó LCD-n látod a képet akkor a felcsapott tükör miatt még a leggyorsabb liveview váznál (Canon 70D) is 0.8 másodperc (azaz majdnem egy másodperc) tellik el a között, hogy indítod az expót (fókuszt) és elkészül a kép.

    Azaz ha neked fontos a "liveview" és kevésbé a követő mód, akkor jobban jársz egy MILC-el (mint pl. Pana/Oly mFT rendszer) és az újabb vázak képminőségben kb. ott vannak mint a Canon (valamivel jobb is különösen a 650D/700D-nél amik valamivel rosszabbak dinamikában mint az előd 550D/600D vázak pont a hibrid AF miatt ami gondolom a + szenzor elektronika miatt gyenge kiolvasási zajban).

    Az én szememben a tükrös gép jelenti a gyors exponálási lehetőséget, jó képminőséget, masszív fogást, hosszabb üzemidőt, nagyobb látószöget, cserélhető objektívet.

    Kb. ugyanazt tudja pl. a mFT, de más MILC vázak is. A masszív fogásra a DSLR-nél a nagyobb obik miatt lesz szükséged, de ugyanezért masszív táska is kell amiben a több kilót cipeled. DSLR-t akkor érdemes venni, ha nem gond a nem csekély extra súly/méret és pl. kell a nagyon jó követő mód (esetleg a minimális képminőség előny, mert kitobikkal tényleg minimális lesz).
    FF esetén (ami nemcsak váz, hanem obik miatt is drágább) jobb háttármosás és jobban tolhatod az ISO-t.

    A DSLR gépek tényleg jobban bírják akkuval, de pótakkut mindig vihetsz magaddal a MILC cuccokhoz is.

    Egyébként Canonból 6D van (ez full frame váz) vagy 600D (ez APS-C), Nikonból meg a FF váz a D600 (APS-C D5100, D7000 stb).

    Régi kompaktól meg bármi jobb képet csinál ma már. Pl. fényerős obis kompaktok mint pl. Pana LX7, Oly xz-2 stb.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák