Új hozzászólás Aktív témák

  • Mephike

    senior tag

    Akkor itt a saját véleményem a Varmilo VA109M - Moonlight / MX Silent Red billentyűzetről.
    A billentyűzetet kb 2 hétre kaptam kölcsön. A csomagolás nagyon rendben volt, igényes volt a doboz. Ami meglepett, az a súlya az eszköznek, mert biza kb 2,5 kilót kostál a kicsike. :DDD
    A kábel cserélhető, jó minőségű, oké darab, semmi extra, talán az USB-C végződés jó lett volna a billentyűzeten, de mivel egyszer bedugod, és többet ki nem húzod így végül is oké a mini USB is.
    A billentyűzet háza műanyag, jó minőségű, és fa mintázatú. Nem ropog, nem recseg, és nincs olcsó gagyi hatása. Nagyon jó minőségű a billentyűzet alján lévő gumik, amik ugye a csúszást gátolják. Masszív darab, nem kell attól tartani, hogy szétesik az évek alatt a használattól.
    A termék magyar kiosztású, van hosszú í és nagy enter is, ahogy azt sokan szeretik. A sapik PBT (1.3 mm) és igencsak rendben vannak. Jó a tapintásuk, jó a formájuk, nekem méretileg megfelelnek. Talán annyi, hogy a sötétszürke sapkákon a fekete felirat lehet jobb lett volna fehérrel, vagy a szürkének kicsit világosabbnak kellett volna lennie. De ez csak az én hisztim. A világoskék ESC, space, enter billentyűk nagyon feldobják a megjelenését az eszköznek, kb mintha egy elegáns öltönyhöz felvennél egy eltérő színű, de nem hivalkodó nyakkendőt.
    A kapcsolók Cherry MX Silent Red-ek és valami eszméletlen csendesek. Gyakorlatilag alig van hangjuk. Eskű a régi membránosom sokkal hangosabban nyekergett. :) A halkságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a feleségem már lenyúlta billentyűzetet, szóval ha tesztelni akarom, akkor meg kell küzdjek érte. :)
    A világítás nincs túlbonyolítva, sima délre néző egyszínű fehér, ha jól emlékszem 5 fokozatban állítható a fényerő. A maximális fényerő kellően erős, jól látszik minden ennek köszönhetően sötétben is. Szerintem erre egy RGB-t rátolni valami szivárvány színnel kb a billentyűzet meggyalázása lenne, persze szigorúan ez is magánvélemény.

    Tömören összefoglalva: ez egy nagyon jó billentyűzet, minőségi, tartósnak tűnő és gyanítom az is, igényes darab. Remek sapkákkal, nagyon-nagyon csendes gépelési élménnyel. Két hátránya van, az egyik olyan, ami kb az emberek nagy részét nem fogja érdekelni, mármint, hogy nem hot-swapos. A nagyobbik gond az az ára. Mármint a kb 60k pénz amit kérnek érte az azért nem kevés. De ha azt nézem, hogy ezt évekre veszi az ember, és minden egyes alkalommal, amikor leül a gép elé használni fogja... nos akkor megérheti, ha "fussa rája". Nálunk mindenesetre az asszony nagyon agyal most, hogy lehet venni fog magának otthonra egyet. Pedig ő ritkán ad ki ilyen dolgokért ennyi pénzt és amikor először közöltem vele az eszköz árát azt mondta, hogy hülyeség ennyit kiadni bármilyen billentyűzetért... csak hát aztán kipróbálta.
    Úgy érzem, hogy most már nyugodtan meghalhatok majd, hogy volt szerencsém egy ilyen eszközt használni. :DD

Új hozzászólás Aktív témák